Het kloppend hart van Waterland
Live

Omwonenden en sportverenigingen Sportpark Markgouw nemen kijkje bij opvanglocatie op het handbalterrein

Gepubliceerd: Zaterdag 03 juni 2023 15:34

Omwonenden en sportverenigingen Sportpark Markgouw nemen kijkje bij opvanglocatie op het handbalterrein

Foto: Gemeente Waterland

De afgelopen maanden is er op het handbalterrein hard gewerkt om de opvanglocatie voor de Oekraïense vluchtelingen gereed te maken. De 84 containers vormen in totaal 52 zelfstandige woonunits.

Kijkmoment omwonenden en sportverenigingen
Afgelopen dinsdag 30 mei mochten de omwonenden van het sportpark, de bestuursleden van de omliggende sportverenigingen en de gemeenteraadsleden een kijkje nemen in de nog lege opvanglocatie. Tijdens het kijkmoment werden er twee woonunits opengesteld waardoor de aanwezigen ook binnen een kijkje konden nemen. Medewerkers van de gemeente vertelden hierbij over het bouwproces en beantwoordden praktische vragen.

Omwonenden vonden het leuk én interessant om te zien wat er in de afgelopen tijd is gerealiseerd. Vanaf een afstand kregen zij natuurlijk al veel mee van het bouwproces. Het was leuk om nu ook van dichtbij te zien hoe de opvanglocatie eruit is komen te zien.

Planning eerste bewoners
Op dit moment worden de laatste werkzaamheden aan de opvanglocatie nog verricht. Begin volgende week verhuizen de eerste Oekraïners naar de opvanglocatie.

Grote opgave vanuit het Rijk
Het Rijk heeft alle veiligheidsregio’s in Nederland verplicht zo snel mogelijk te zorgen voor opvangplekken waar Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd kunnen verblijven. Voor de regio Zaanstreek-Waterland betekent dat ruim 2.500 opvangplekken, waarvan gemeente Waterland 152 opvangplekken moet verzorgen. Met de oplevering van deze tijdelijke opvanglocatie voldoet gemeente Waterland ruim aan deze taakstelling.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services