Het kloppend hart van Waterland
Live

Omroep PIM te gast bij bridgeclub Monnickendam & Katwoude

Gepubliceerd: Maandag 29 januari 2024 20:34

Omroep PIM te gast bij bridgeclub Monnickendam & Katwoude

Foto: Omroep PIM

Omroep PIM was te gast bij bridgeclub Monnickendam & Katwoude in de Opstandingskerk in Monnickendam, al een aantal jaren het vaste thuishonk van de bridgeclub.

De bridgeclub, opgericht op 1 september 1954, telt op dit moment 48 leden, want ook hier slaat de vergrijzing toe. Bridgen kun je inderdaad tot op hoge leeftijd doen, maar het is natuurlijk een groot voordeel om dit al op jongere leeftijd te leren. Bij bridge gaat het er niet per se om of je goede kaarten krijgt, want ook met een slechte ‘hand’ kun je winnen. Logisch denken is daarbij een goed hulpmiddel.

Secretaris Piet Essen vertelt dat er in Monnickendam ontzettend veel bridgespelers zijn die niet (meer) zijn aangesloten bij een club. Hij vraagt hierbij dan ook mensen die al kunnen bridgen zich aan te sluiten bij deze leuke, gezellige club. Natuurlijk speelt iedereen om te winnen, maar zeker ook het sociale contact wordt genoemd en geroemd.

Dat je bridge tot op hoge leeftijd kunt spelen bewijst Hans Snel, 87 jaar en een van de oudste leden van de club. Hij was samen met zijn partner Jan Jager de laatste drie jaar clubkampioen.

Het ligt in de bedoeling om, bij voldoende animo, in 2024 weer een cursus te geven voor beginnelingen, een mooie kans om dit verslavende spel te leren.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services