Het kloppend hart van Waterland
Live

Omroep PIM bestaat 10 jaar!

Gepubliceerd: Vrijdag 07 april 2023 19:23

Omroep PIM bestaat 10 jaar!

Foto: Omroep PIM

Op 7 april 2013 startte Omroep PIM als DE lokale omroep van de gemeente Waterland. We deden dit met een monster-live-uitzending van maar liefst 10 uur vanuit De Swaen! En nu, 10 jaar later, is Omroep PIM niet meer weg te denken uit de gemeente Waterland. Een mijlpaal waar we natuurlijk enorm trots op zijn en die alleen maar tot stand is gekomen door de inzet van alle vrijwilligers van Omroep PIM.

Iets meer dan 10 jaar geleden is Omroep PIM op een bijzondere manier gestart. We besloten om een lokale omroep te gaan starten in de gemeente Waterland nadat we bij onze collega's van RTV Stichtse Vecht een demonstratie hadden gezien van een prachtig vooruitstrevend en innovatief systeem. Daarmee wilden we onze droom van een lokale omroep starten. In die tijd werd er al niet meer werd gesproken over "omroepen", maar had men het over "mediadiensten". Die drie kernwoorden: "mediadienst", "publiek" en "innovatief" leverden ons drie beginletters op die, als we ze in een iets andere volgorde zetten, tegelijkertijd een eerbetoon vormden aan onze lieve, en helaas veel te vroeg overleden vriend Pim Mensen. De cirkel was rond. En nu 10 jaar later vervult PIM haar rol als publieke omroep nog steeds met verve.

Jeroen Kistemaker, hoofdredacteur van Omroep PIM: "10 jaar PIM is voor ons echt iets om enorm trots op te zijn. We hebben in die 10 jaar zoveel leuke dingen gedaan, zijn zoveel uitdagingen aangegaan, zijn bij zoveel evenementen aanwezig geweest, en we zijn in die jaren ook technisch steeds verder vooruit gegaan. Al met dingen waar we heel trots op zijn. Maar het grootste compliment gaat natuurlijk uit naar al die vrijwilligers die al die dingen al die jaren in beeld hebben gebracht. We hebben een heel leuk team van vrijwilligers die zich elke dag weer met veel enthousiasme inzetten."

Dit jubileumjaar van Omroep PIM is een jaar waarin de "I" in PIM (die staat voor "innovatief") nog meer tot uitdrukking gaat komen. Zo zijn we sinds afgelopen woensdag bij Ziggo in HD te ontvangen. Dat is al een prachtige stap, maar er staat nog meer technische vooruitgang op de planning dit jaar. Zo zullen we dit jaar niet alleen gaan overstappen op een nieuw redactiesysteem, maar ook op een nieuwe website, een nieuwe kabelkrant EN zal de Omroep PIM app worden geïntroduceerd. Aan al deze dingen wordt op dit moment met man en macht gewerkt om ervoor te kunnen zorgen dat we ruim op tijd voor de feesten van dit jaar dit allemaal hebben gerealiseerd.

Omroep PIM is momenteel ook druk bezig met de technische voorbereidingen rondom de viering van de Slag op de Zuiderzee. Rond deze viering zal Omroep PIM drie weekenden LIVE uit gaan zenden en zo alle festiviteiten in beeld gaan brengen. De technische mensen binnen PIM hebben hiervoor een geheel zelfbedachte technische oplossing gevonden die uitzendingen vanaf locatie mogelijk zullen maken.

In dit jubileumjaar zullen we ook een aantal jubileumuitzendingen gaan maken en het jubileumjaar zullen we afsluiten met een leuke live-uitzending. Maar daarover later meer informatie.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services