Het kloppend hart van Waterland
Live

OERRR: kom naar een kikkerconcert, dagelijks in een sloot of plas in de buurt

Gepubliceerd: Zondag 30 april 2023 15:26

OERRR: kom naar een kikkerconcert, dagelijks in een sloot of plas in de buurt

Foto: Arjan van Lomwel

Het is lente en ook bij de kikkers begint het te kriebelen. De mannetjes kwaken er dagelijks heel wat uurtjes op los om indruk te maken op de vrouwtjes. Vaak met wel tientallen of zelfs honderden tegelijk. Kikkerconcerten zijn daarom een waar natuurspektakel. En, tipt OERRR: vanaf volgende week gratis te bezoeken bij vrijwel elke sloot of plas in de buurt!

Nu de jaarlijkse kikkerkoren op steeds meer plaatsen van zich laten horen, nodigt OERRR alle kinderen uit om van de koelste kikkerhits te komen genieten. Of je nu in de stad of op het platteland woont, in vrijwel iedere sloot, plas of poel is het feest. Vooral groene kikkers hebben een indrukwekkend stemgeluid dankzij twee kwaakblazen. En als er één begint te kwaken, haakt de rest al snel in. Boswachter Ruben Vermeer: “Het concert wordt ingeleid door een enkele kikker die zijn keel schraapt, maar onbewust is dit het startsein voor het hele kikkerorkest. Alle kikkers beginnen uit volle borst mee te kwaken, alsof het water tot leven komt. Gewoon magisch!”

Concerttips
Het concertseizoen barst volgende week echt los en en loopt door tot eind juni. Ook met Bevrijdingsdag staan er weer een hoop kikkerfestivals op de planning. Ga wel van te voren op zoek naar een geschikte locatie. Luister bij slootjes, poelen en vijvers. Waar hoor je gekwaak?
Nodig vrienden en familie daar uit voor een zonnige dag of zwoele avond. Kikkers houden namelijk van warmte en met zonsondergang viert de romantiek ook in kikkerland hoogtij. Met een picknickkleed en wat hapjes en drankjes is de setting compleet. Geniet vervolgens samen in stilte van het muzikale natuurfenomeen of laat je innerkikker los en kwaak mee! En natuurlijk laat je alles na afloop weer netjes achter.

Concertlocaties van OERRR
Ook in de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn volop kikkerkoren te horen. De boswachters van OERRR hebben daarom de beste concertlocaties uitgezocht. Zo bieden De Wieden een waar festivalterrein voor poelkikkers, meerkikkers, heikikkers en rugstreeppadden. Buitenplaats Beeckestijn is het decor voor de gevoelige ballads van ‘The Backstreet Frogs’, terwijl op Texel het dak eraf gaat met ‘The Green Frog Chilli Peppers’. De kikkerconcerten bij de Belevenisboerderij in Schieveen worden ondersteund door een speciaal achtergrondkoor van blatende schapen. Check oerrr.nl/kikkerconcertvoor meer locaties met kwaakgarantie!

De concerten van OERRR zijn op eigen gelegenheid te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Houd in natuurgebieden wel rekening met de toegangsregels.

Meer informatie


Bron: Natuurmonumenten

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services