Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwjaarsconcert Dutch Swing College Band & Deborah J. Carter in Monnickendam

Gepubliceerd: Woensdag 07 december 2022 09:53

Nieuwjaarsconcert Dutch Swing College Band & Deborah J. Carter in Monnickendam

Foto: Dutch Swing College Band

Vrijdag 6 januari is het podium van het Mirror Paviljoen in Monnickendam voor Nederlands bekendste jazzorkest: de Dutch Swing College Band. 77 jaar jong, energiek en enthousiast speelt de band telkens de sterren van de hemel.

Laat je meevoeren met het swingende repertoire van de Dutch Swing College Band. Dit toonaangevende jazzorkest staat al 77 jaar borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. De Dutch Swing College Band speelde met vele groten uit de jazzwereld: van Sidney Bechet via Joe Venuti en Teddy Wilson tot onze ‘eigen’ jazz coryfee Rita Reys. Gezien de vele wereldwijde tournees en de gevierde successen in die landen kun je de Dutch Swing College Band zien als een zeer succesvol Nederlands exportproduct. In de ruim 7 decennia van zijn bestaan bracht het jazzorkest meer dan 150 platen en cd’s uit.

Met verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound en gespeeld door een verjongd orkest is de Dutch Swing College Band vandaag de dag energiek als nooit tevoren.

Geregeld op tournee door Europa en ver erbuiten, maar op 6 januari samen met gastzangeres Deborah J. Carter te zien en te horen in het Monnickendamse Mirror Paviljoen. Dat wil je niet missen!

Gastoptreden Deborah J. Carter
Zangeres Deborah J. Carter werd geboren in de VS en groeide op in Hawaii en Japan. Ze reist veel op jazzfestivals, jazzclubs, seminars en radio- en tv-shows door Europa en Azië met haar trio of als gast met verschillende formaties.Bij deze zangeres/componist/arrangeur hoor je haar multi-culturele ervaringen in haar muziek. Door het tijdschrift Music Maker omschreven als ‘absoluut top’, is ze een van de meest dynamische vocalisten in de jazzscene.

Naast het werken met haar eigen groep, met wie ze veel van haar eigen arrangementen en composities uitvoert, zingt Deborah ook graag de grote jazzklassiekers als gastartiest met Europese jazzorkesten zoals het Metropole Orkest, de HR Big Band, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Sedavi Latin Jazz Big Band en het Berlin Jazz Orchestra. En nu dan in Monnickendam met de Dutch Swing College Band.

Samenstelling Dutch Swing College Band
Keesjan Hoogeboom – trompet, zang
David Lukács – klarinet, sopraan-, tenorsaxofoon
Bert Boeren – trombone, zang
Peter Kanters – banjo, gitaar
Adrie Braat – bandleader, contrabas
Frits Landesbergen – drums

Het concert in het Mirror Paviljoen begint op 6 januari om 20.15 uur.
De zaal gaat om 19:30 uur open.

Meer informatie: Dutch Swing College Band | Nieuwjaarsconcert - NTK

Bron: Jazz at the Mirror

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services