Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Marian van der Weele

Gepubliceerd: Woensdag 27 december 2023 10:13

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Marian van der Weele

Foto: Omroep PIM

Marian van der Weele, burgemeester van de gemeente Waterland, heeft voor de camera van Omroep PIM haar nieuwjaarstoespraak opgenomen voor alle inwoners van Waterland.

De tekst luidt:

"Beste Waterlanders,

Ik hoop dat u fijne kerstdagen hebt gehad! Zo in de laatste dagen van 2023 en bijna in 2024 blik ik terug op het afgelopen jaar en vooruitkijkend op 2024.

Het was een prachtig jaar voor ons Waterland!

Een jaar met vele mooie evenementen met natuurlijk de Slag op de Zuiderzee die zo uitbundig is gevierd, de IJsbruiloft op Marken met meer dan 300 Markers in traditionele dracht, de prachtige tentoonstellingen in museum de Speeltoren en Markermuseum, teveel om op te noemen. De woorden vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid zullen nog lang bij mij doorklinken, ik hoop dat voor u die waarden ook weer nieuwe betekenis hebben gekregen.

Trots overheerst over de veerkracht van onze gemeenschappen, onze gastvrijheid voor hen die hun moederland verlieten voor oorlog, geweld en discriminatie. Hoe gemeenteraad, wethouders en medewerkers, inwoners en organisaties met elkaar oplossingen bedenken voor grote vraagstukken. De kracht van een kleine gemeente is dat we elkaar weten te vinden, de lijnen kort zijn. Het streven is om de connecties steeds te blijven maken en nog meer te benutten in het maken van nieuwe plannen en antwoorden vinden op de uitdagingen waar we voor staan.

In 2024 geen traditionele nieuwjaarsbijeenkomst maar op zaterdagmiddag 10 februari organiseren we een Winterfestival op het gemeenteplein en in het gemeentehuis. Een evenement voor alle inwoners van Waterland, waar we u van harte uitnodigen om samen de winterse sfeer te proeven en een kijkje in de keuken van de gemeente te nemen. Een gezellig samenzijn met muziek, kraampjes en activiteiten voor jong en oud. Een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nieuwe connecties te maken. We zorgen voor veel verrassingen!

Deze periode van het jaar is een tijd om tot rust te komen en het met elkaar gezellig te maken. En ook voor omzien naar hen die wat extra aandacht nodig hebben in momenten dat het leven niet makkelijk is.

Met veel energie zal het gemeentebestuur ook in 2024 de plannen aanpakken. Van mij mag u verwachten dat ik altijd zal streven om onze lokale Waterlandse democratie soepel te laten werken!

Ik wens u een heel goed begin van 2024!"

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services