Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe vrijwilligers gezocht voor begraafplaatsen in Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 08 april 2023 21:36

Nieuwe vrijwilligers gezocht voor begraafplaatsen in Waterland

Foto: Gemeente Waterland

Vorige week nam Jannie, na jarenlange inzet, afscheid als vrijwilliger van begraafplaats Ilpendam omdat zij naar Friesland verhuist. Om Jannie te bedanken voor haar inzet nodigde gemeente Waterland haar en de andere vrijwilligers van de begraafplaats, Carla en Henk, uit voor een kopje koffie en een stukje taart.

Begraafplaats Ilpendam
Zeven jaar geleden werd begraafplaats Ilpendam ‘geadopteerd’ door een groepje vrijwilligers. De groendienst van gemeente Waterland zorgt voor het grote onderhoud en stelt materialen beschikbaar. De vrijwilligers verzorgen de graven die geen aandacht krijgen en geven de planten water. Paden worden opgeknapt, er wordt geveegd en onkruid wordt aangepakt, waardoor de begraafplaats er keurig uitziet. De vrijwilligers worden enorm gewaardeerd door de gemeente en de gemeenschap.

Nieuwe vrijwilligers gezocht!
Lijkt het u leuk om iets te betekenen voor de buurtgenoten en omgeving? En vindt u het leuk om in de buitenlucht met uw handen bezig te zijn? Dan is vrijwilliger zijn misschien wel iets voor u! Het aantal uren kunt u zelf bepalen, we zijn blij met ieders inzet. Vrijwilliger zijn kan op alle acht begraafplaatsen, dus niet alleen in Ilpendam. Met name voor de begraafplaats aan de Kloosterdijk en de begraafplaats Kloosterstraat (Grote Kerk Monnickendam) zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Hoe meld ik me aan?
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, of hier meer over weten? Mail ons dan via buitendienst@waterland.nl. Dan nemen wij contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen via: 0299 658 585.


Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services