Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe Toeristische Overstappunten op Marken en in Het Twiske

Gepubliceerd: Woensdag 24 juni 2020 14:15

Nieuwe Toeristische Overstappunten op Marken en in Het Twiske

Foto: Pieter Pereboom

Op maandag 22 juni is een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geopend op Marken bij de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg. De andere nieuwe TOP is te vinden in recreatiegebied Het Twiske en staat op het voormalige terrein van de Blauwe Poort, vlakbij restaurant Pannenkoek De Appel. Een TOP is een startpunt met een informatiezuil waar je de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen, wandelen en varen in de omgeving.

Toerist in eigen land
Op de opvallend nieuwe groene informatiezuil staat een verscheidenheid aan fiets- wandel- en vaarroutes in de omgeving. Ook staan er bezienswaardigheden, locaties voor bootverhuur en horeca op vermeld. Kortom leuke informatie wat er in omgeving te doen en te beleven valt. Ontdek het prachtige eiland Marken boordevol historie, bijzondere verhalen en mooie natuur. Op de TOP Marken is nog veel meer inspirerende informatie te vinden. Een ideaal startpunt voor een heerlijk dagje uit in de regio.

Bestaande TOP’s in een nieuw jasje
In Laag-Holland zijn 12 TOP’s in opdracht van het bestuur van recreatieschap Twiske-Waterland opgeknapt en hebben een nieuwe look and feel gekregen met een eigentijdse uitstraling. Deze TOP’s zijn voorzien van nieuwe landmarkfoto’s, introductieteksten en geactualiseerd met de nieuwe sloep- en fietsknooppuntenkaart. Deze TOP’s staan in Het Ilperveld, Oudendijk, Middenbeemster, Middelie, Purmerland, Wijdewormer, Westzaan en nabij Schermermolens, Oosthuizen, Durgerdam, Buitengouw en de Poel.

Realisatie en financiering
De realisatie van de 2 nieuwe TOP’s en de opknapbeurt van de 12 TOP’s heeft plaatsgevonden in opdracht van het bestuur van Recreatieschap Twiske-Waterland en is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland. Een groot deel van dit project is financieel mogelijk gemaakt door het recreatieschap Twiske-Waterland. De financiering van de nieuwe TOP Marken en TOP Twiske Poort bestaat ook voor een groot deel uit subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Zin in een dagje weg
Kijk voor meer informatie over de TOP’s op www.natuurwegwijzer.nl/tops of op www.twiske-waterland.nl.


Bron: Recreatieschap Twiske-Waterland / Foto's: Pieter Pereboom

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services