Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe plein bij Swaensborch officieel geopend

Gepubliceerd: Maandag 05 april 2021 10:21

Nieuwe plein bij Swaensborch officieel geopend

In de tuin bij de aanleunwoningen van Swaensborch was het op Goede Vrijdag een feestelijke middag. Het nieuw aangelegde terras werd in het bijzijn van enkele bewoners, geopend. In het midden van de tuin ligt nu een tegelvloer die is omheind met een houten ombouw.

Deze tuin is tot stand gekomen door de inzet van Cindy de Ruig. Haar vader woont in een aanleunwoning uitkijkende op de tuin. Zij vond dat de tuin niet optimaal gebruikt werd en zette zich in om te onderzoeken of er een terras aangelegd kon worden zodat niet alleen de bewoners van Swaensborch, maar later ook inwoners van Monnickendam, elkaar in de tuin kunnen ontmoeten. Ze pleegde hier en daar wat telefoontjes met bedrijven in de omgeving en met behulp van o.a. hun giften werd de bouw van het terras mogelijk gemaakt.

Jan Zoekende verzorgt daar al 50 jaar van de vogels in de volière. Hij komt dagelijks langs om de vogels te voeren. Aan hem was de eer om het terras officieel te openen. Tot zijn verbazing zag hij, nadat hij als officiële openingshandeling de vlag had weggehaald, dat zijn naam op de balk prijkte. Hij was zichtbaar onder de indruk van deze verrassing.

Bewoner mevrouw A. Sluiman kijkt vanuit haar woning uit op het terras. Zij geniet zichtbaar van haar uitzicht op het terras, ` Dit geeft toch wat meer reuring in de tuin` aldus Sluiman. 

Als het allemaal weer mogelijk is zal er in ieder geval een barbeque georganiseerd worden op dit prachtige terras.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services