Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe broodsoorten bij Bakkerij Kees Gutter

Gepubliceerd: Zaterdag 16 januari 2021 11:29

Nieuwe broodsoorten bij Bakkerij Kees Gutter

Foto: Bakkerij Kees Gutter

Ook bij Bakkerij Kees Gutter gaan ze met de tijd mee. Nu er steeds meer vraag is naar gezonde voeding, heeft de bakker van Waterlands aan het begin van dit nieuwe jaar twee nieuwe broodsoorten ontwikkeld: het vernieuwde 100% volkoren Waterlands Donker en het geheel nieuwe Power Brood.

Als antwoord op de vraag naar koolhydraatarmer brood, ontwikkelde de bakkers van Kees het geheel nieuwe Power Brood. Dit Power Brood is een gezonde keuze: ideaal voor wie goede voornemens heeft, maar ook goed voor wie op zoek is naar een variant met minder koolhydraten. Het Power Brood heeft 50% minder koolhydraten dan witbrood en 35% minder dan volkorenbrood. 

Gezonde keuze 
Het brood is niet alleen koolhydraatarmer, maar ook bijzonder vezel- en eiwitrijk en kent een verlaagdzoutgehalte. In het brood zijn tarwe, sesam, lijnzaad, soja en zonnebloempitten verwerkt. Per sneetje telt dit Power Brood 91 Kcal, 5,5 gram eiwit, 3,23 gram vet en 8,6 gram koolhydraten. 

Bake-over voor Waterlands Donker 
De broden uit het Waterlands assortiment van Bakkerij Kees Gutter zijn al jaren razend populair. Het assortiment begon in 1989 met Waterlands Klassiek en werd later uitgebreid met Waterlands Licht, Waterlands Pompoen, Waterlands Volkoren, Waterlands Walnoot en Waterlands Donker. Nu er steeds meer vraag is naar volkoren broodsoorten volstaat één soort volkorenbrood niet meer. En daarom krijgt het Waterlands Donker een bake-over! 

100% volkoren 
Het vernieuwde Waterlands Donker wordt 100% volkoren. Daarmee wordt het nog vezelrijker en smaakvoller. En past het bovendien heel goed in een gezond voedingsschema. Volkorenbrood is gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel, zodat alle goede voedingsstoffen van met name de kiem en de zemel bewaard blijven. Die voedingsstoffen bestaan uit koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Volkorenproducten zorgen er bovendien voor dat je het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2 verlaagt. En daarom is volkorenbrood altijd een goede keuze! 

Het vernieuwde Waterlands Donker is vanaf 18 januari in alle winkels, bij de wederverkopers én in de online broodwinkel te verkrijgen. 

Bron: Bakkerij Kees Gutter

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services