Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuwe bomen geplant in de Purmer

Gepubliceerd: Zondag 28 mei 2023 09:59

Nieuwe bomen geplant in de Purmer

Foto: Anne-Mieke Does

Het ouderlijk huis van Guurtje Beets stond aan de Purmerdijk. Het aangrenzende stuk land is nog altijd in het bezit van Guurtje. Naast dat er enkele koeien op dit land grazen, ontstond het idee dat ze fruitbomen wilden planten omdat deze er in haar jeugd ook stonden. Guurtje had 8 perenbomen aangeschaft die vandaag geplant zouden worden. Naast een aantal belangstellenden werd Omroep PIM hierbij ook uitgenodigd.

Via via kwam Guurtje in contact met Philip Forrer. Philip bleek ontzettend veel kennis te bezitten over het op een natuurlijke manier verbouwen van groente en fruit. Philip raakte enthousiast over het verhaal van Guurtje dat ze een stuk van haar land wilde gebruiken voor het verbouwen van fruit. En nu met behulp van Philip werd haar plan uitgevoerd. Philip past de permacultuur toe om een grond klaar te maken voor groenteteelt. Hij vertelt ons dat hij boomstammen in de grond heeft gedaan en dat hij een laag houtsnippers over het land had verspreid.

Philip wilde de genodigden eerst laten kennismaken met een soort pannenkoekje waarbij verse brandnetelbladeren het hoofdingrediënt waren. Niet iedereen had eerder verse brandnetels gegeten maar het smaakte heerlijk. Na deze culinaire ervaring werden de bomen geplant. Op dit moment zijn de fruitbomen nog klein maar met de zorg van Philip zijn de bomen in goede handen en zullen ze wellicht uitgroeien tot mooie perenbomen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services