Het kloppend hart van Waterland
Live

Nieuw onderkomen voor Bouwgroep Buitenhuis

Gepubliceerd: Maandag 30 december 2019 15:15

Nieuw onderkomen voor Bouwgroep Buitenhuis

Foto: Omroep PIM

Net voor de kerstvakantie is het klaar. Het nieuwe pand van Bouwgroep Buitenhuis in Watergang. Ze moesten vanwege ontwikkeling van woningbouw op hun huidige locatie, verhuizen. Na wat speuren op internet en gebruikmaken van hun netwerk kwamen ze uiteindelijk uit in Watergang, de Dollard. Het voormalige bedrijfspand en showroom van Boretti. Er moest wel het nodige aan worden verbouwd om het geheel te laten aansluiten bij de huidige tijd en dat moest duurzaam en milieubewust vond Willem Breedijk, directeur-eigenaar. En uiteindelijk energieneutraal, als eerste bedrijfspand in Gemeente Waterland.

De buitenkant is echt een industrieel pand zoals je wel vaker ziet op industrieterreinen maar eenmaal binnen word je verrast door de frisheid, het groen en de open ruimtes. Strak en toch vriendelijk om, zoals Willem in zijn toespraak benadrukte, een huiselijke sfeer te creëren.

Veel materiaal is hergebruikt en onbewerkt toegepast, om het milieu zo min mogelijk te belasten. De verwarming en luchtbehandeling van het pand is energiezuinig met een warmteterugwinningsinstallatie en wordt gevoed door 120 zonnepanelen.

Op 20 december was de verhuizing een feit en kwamen de werknemers met hun gezinnen naar de opening. Willem Breedijk sprak iedereen toe. Na de geschiedenis van het bedrijf bedankte hij met een brok in zijn keel zijn team en zijn gezin voor al het werk en hun grote betrokkenheid. Zijn vrouw en drie kinderen hebben volop meegeholpen bij de sloop, de bouw, het schilderwerk en de inrichting.Johan van Ee, senior projectleider bood namens het personeel twee cadeaus aan. Een grote teamfoto en buiten een grote picknicktafel. En van zijn gezin kreeg Willem een gegraveerde spiegel. Deze krijgt vast een mooie plek in dit nieuwe kantoor.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services