Het kloppend hart van Waterland
Live

Niels 3e tijdens internationale 'Dutch Youth Regatta'

Gepubliceerd: Dinsdag 31 mei 2022 09:06

Niels 3e tijdens internationale 'Dutch Youth Regatta'

Foto: Bolke Burnaby Lautier

Niels Brandt (woonachtig in Monnickendam) is 3e geworden tijdens de internationale Dutch Youth Regatta in Workum, en eerste Nederlander. Niels zit in de 2e klas van VWO op het Tabor College, Werenfridus in Hoorn.

In Friesland werden vier dagen lang wedstrijden gezeild met 330 deelnemers uit 8 verschillende landen. Na twee Coronajaren zonder dit evenement, was het voor de kinderen enorm leuk dat dit grote evenement in Nederland gehouden kon worden.

Deze editie was er veel wind, en dat zijn omstandigheden waar Niels wel erg van geniet. Naast zeilen in de kernploeg van Nederland doet Niels ook schaatsen in de C-selectie van Jaap Eden en traint ook mee met regionale Shorttrack selectie. Zijn fitheid door schaatstrainingen heeft hem met deze harde wind zeker geholpen.

In totaal zijn er 9 wedstrijden gezeild, waarvan hij er 3 gewonnen had. Niels zegt er zelf over: "Zeilen op Workum met lagerwal is erg leuk, zulke grote golven! Ik heb ervan genoten, ook als het ietsje minder ging. Ik ben supertrots op het resultaat". Dit was zijn laatste evenement in de Optimist-klasse, vanaf volgend weekeinde stapt hij over naar de Laser-klasse.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services