Het kloppend hart van Waterland
Live

Neeltje Kaars wint Marker Jeu de Boules competitie 2023

Gepubliceerd: Maandag 25 september 2023 14:16

De Marker Jeu de Boules competitie 2023 werd afgelopen zondag afgesloten. Neeltje Kaars mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Jan Commandeur & Bob Greve kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

Enkelkampioenschap
In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen. Uiteindelijk werd Neeltje Kaars winnaar, tweede werd Pietertje Commandeur en gezamenlijk derde werden Klaas Peereboom en Maritje Schipper van het seizoen 2023. De finale tussen Neeltje en Pietertje eindigde in 13-11.

Voor het eerst in de historie van de Jeu de Boules competitie op Marken werd een dame winnaar. Er stonden in het verleden wel dames in de finale, maar werden nooit winnaar. Daar heeft Neeltje nu een einde aan gemaakt.

Dubbelkampioenschap
Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. De finale werd gespeeld tussen Jan Commandeur & Bob Greve en Klaas Peereboom & Neeltje Kaars. Het duo Commandeur & Greve won met 13-6 van Peereboom & Kaars.

Triple Toernooi
Ook dit seizoen werd er een ‘Triple Toernooi’ gespeeld. Winnaar werd Maritje Schipper, tweede werd Geertje Zeeman en als derde eindigde Klaas Peereboom. De ‘Triple top 3’ mocht drie flessen Smirnoff Ice in ontvangst nemen. Alle prijzen werden overhandigd door organisator Jan Commandeur.