Het kloppend hart van Waterland
Live

Nederlandse titel voor Lataesha Narain op 100 meter inlineskaten

Gepubliceerd: Woensdag 28 juni 2023 10:01

Nederlandse titel voor Lataesha Narain op 100 meter inlineskaten

Foto: Neeke Smit

Afgelopen zondag werd het NK 100m gereden in Rotterdam naast het vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn. Nadat de 19 jarige Lataesha vorig jaar de titel bij de junioren A wist te winnen, moest ze dit jaar voor het eerst strijden om titel bij de senioren. En met succes!

In de voorronde en halve finale wist Lataesha uit Broek in Waterland al de snelste tijd neer te zetten, waarmee ze zich plaatste voor de finale tegen Lianne van Loon. Ondanks een klein missertje bij de start kon ze in de finale Lianne toch op afstand houden en pakte zij zo haar eerste nationale titel. 

Een week eerder werd in Heerde het NK Baan en Weg gereden, hier wist Lataesha al 3x een zilveren medaille te winnen op de 200m, 500m en relay. 

Daar waar Lataesha vorig jaar bij de junioren op de 100m nog een bronzen medaille won op het EK en een verdienstelijke 4de plaats op het WK, bleek maandag dat 1 gouden medaille en 3 zilveren medailles niet voldoende waren om zich dit jaar te selecteren voor het EK volgende maand in Frankrijk.

Bron: Iris Blufpand / Foto: Neeke Smit

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services