Het kloppend hart van Waterland
Live

Natuurwerkdag in de Zaanstreek

Gepubliceerd: Donderdag 20 oktober 2022 11:02

Natuurwerkdag in de Zaanstreek

Foto: Yorinde Diepstraten

Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al ruim twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november kun je meedoen op meer dan zestig locaties in onze provincie. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.

Biodiversiteit
Dit jaar staan alle klussen in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen. Dit draagt bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen.

Voor iedereen
Bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Ook zonder ervaring kun je meedoen aan de Natuurwerkdag. Het is een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring, want buiten zijn maakt blij!

Verschillende klussen
Werk samen met andere vrijwilligers aan het weghalen van jonge boompjes en struiken op De Westelijke Eilandspolder in Driehuizen, een uniek en kwetsbaar stukje natuur waar jarenlang niemand is geweest. Verwijder jonge boompjes bij Kooiakkers in de Kalverpolder in Zaandam of bij recreatiegebied het Twiske in Oostzaan. Genoeg mooie klussen in de regio.

Doe mee
Wil je iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie bijdragen aan jouw groene omgeving? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie én meld je aan.

Foto: Natuurwerkdag / Fotograaf: Yorinde Diepstraten

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services