Het kloppend hart van Waterland
Live

Muzikale afsluiting Slag op de Zuiderzee met artiesten op podium binnenhaven

Gepubliceerd: Zondag 01 oktober 2023 13:59

Muzikale afsluiting Slag op de Zuiderzee met artiesten op podium binnenhaven

Foto: Slag op de Zuiderzee 2023

De Feesten rondom de 450 jaar herdenking van de Slag op de Zuiderzee krijgen op vrijdagavond 6 en zaterdagavond 7 oktober een muzikale afsluiting in de binnenhaven van Monnickendam. Dat weekend ligt een ponton in de binnenhaven van Monnickendam waar artiesten van verschillende pluimage uit de regio zorgen voor een gevarieerd programma. De toegang is gratis.

Vrijdag 6 oktober
Op vrijdag 6 oktober wordt er om 20.00 uur afgetrapt door de Monnickendamse Troubadours Vleppyie Auwurs. Zij hebben tijdens de feestweken in hun eigen theatertje de bezoekers vermaakt met hun creatieve en inspirerende liedjes. Ze worden opgevolgd door de Volkszanger Glenn Palm die een totaal andere stijl hanteert. Zijn brede repertoire bestaat zowel uit Nederlands- als Engelstalige meezingers die garant staan voor een gezellige sfeer. Onder anderen covers van René Froger, Andre Hazes, Jan Smit, Elvis Presley en de Hits van nu komen in zijn repertoire voorbij.

De termen Verbondenheid en Verdraagzaamheid krijgt echt invulling wanneer de Ilpendammer Niek Roeleveld vervolgens een half uur het podium tot zijn beschikking krijgt. Met zijn Spaanse muziek heeft Niek op ParckPop in Ilpendam menig hart gestolen. Met zijn muziek brengt Niek als Ilpendammer de verbondenheid tussen de Waterlandse kernen en Verdraagzaamheid jegens de Spanjaarden tot leven.

De avond wordt afgesloten door de band Serious Fun. Ze komen uit Purmerend en omstreken en spelen vooral die nummers die je al een tijdje vergeten was. Van Amy Winehouse tot de Golden Earring en van Anouk naar De Dijk, hun optreden staat garant voor een avond serieus plezier.

Zaterdag 7 oktober
Nadat het Watergeuzen Avondstraattheater om 21.00 is beëindigd komen muziekkorpsen uit de directe omgeving met elkaar een optreden verzorgen waarbij de drumbands royaal aan bod komen om met en tegen elkaar te ‘battelen’ wie de beste drumband is. Deelnemende korpsen zijn Juliana Marken, Wilhelmina Volendam, tambourcorps Volendam en Olympia/Con Brio uit Monnickendam.

Dat er ook met een trommel in een totaal andere stijl kan worden gespeeld gaat de Percussieband ‘Ritmo Percussie’ vervolgens aantonen. Deze uit Amsterdam afkomstige Caribische Brassband bouwt met veel passie en power in onze ritmes bouwen de leukste feesten. Niet voor niks werden ze de winnaar bij een Drumbattle op het Kwaku festival.

De organisatie prijst zich gelukkig met het feit dat de Neil Young Coverband uit de kern Marken komt en dat zij dit tweedaagse muziekspektakel willen afsluiten. De Neil Young Coverband is de meest authentieke Neil Young tribute band in Nederland. De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor classic rock en Neil Young in het bijzonder! Sinds de oprichting in 2005 hebben zij een behoorlijk repertoire opgebouwd met klassiekers als ‘Old Man’, ‘Like a Hurricane’ en ‘Harvest’ maar ook meer recent werk, zoals ‘After the Garden’ en ‘Boxcar’.

Al met al een programma wat voor vrijwel elke muziekliefhebber iets moois te bieden heeft.


Bron: Organisatie Slag op de Zuiderzee 2023

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services