Het kloppend hart van Waterland
Live

Muziek-dansvoorstelling Dialogue between a Dancer and a Cellist in Catharinakerk

Gepubliceerd: Zaterdag 19 mei 2018 09:05

Muziek-dansvoorstelling Dialogue between a Dancer and a Cellist in Catharinakerk

Foto: CatharinaStichting

De muziek-dansvoorstelling Dialogue between a Dancer and a ‘Cellist reisde door heel Europa en is nu op zondag 27 mei van 16.00 - 17.00 uur te zien in Zuiderwoude.

De inspiratie voor het programma ontstond door een wens van een festival organisator om dans aan een solo-optreden van Leertouwer toe te voegen. Dit idee werkte hij verder uit voor een programma met muziek van Bach tot Britten. Maar de voorstelling is meer dan alleen de uitvoering van bekende en onbekende muziekwerken aangevuld met dans van o.a. Ghidini, Holder en Constantin. Al bij aanvang schept pianist-componist-technicus Doğru een landschap met geluid. Een ware belevenis!


Waar: Kerk van Zuiderwoude
Wanneer: zondag 27 mei 2018 | 16:00-17:00 | kerk open om 15:30
Reserveren: Reserveren aanbevolen via jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl

Paola Ghidini - dans en choreografie/improvisatie
Ghidini - geboren in Brescia Italië - begon haar balletopleiding op zeer jonge leeftijd. Ze studeerde onder meer in Studio76 in Brescia, Opus Ballet in Florence en Rossella Hightower in Cannes. Tijdens haar opleiding nam ze deel aan vele dansworkshops in Italië en in het buitenland, studerend met internationale leraren, dansers en choreografen. Ze studeerde een jaar Set Design in Florence en behaalde een bachelordiploma voor sociale en politieke wetenschappen aan de Universita' degli Studi di Milano. Ze is een gecertificeerde balletdocent en onderricht sinds 2014 Floor-Barre in Amsterdam.

Detmar Leertouwer - violoncello
Als ‘cellist is Leertouwer net zo thuis op de moderne cello en haar repertoire als in de vroegere muziekstijlen, gespeeld op een barok-instrument. Hij begon met pianolessen van zijn moeder, waarna hij vrij snel ook de violoncello ter hand nam. In dezelfde periode was hij balletstudent aan de vooropleiding van het Arnhems Conservatorium en Dansacademie. Hij had ‘cellolessen bij D. Ferschtman, studeerde zowel ‘cello als piano (bij S. Nagaoka) aan het Utrechts Conservatorium en voltooide zijn studie onder leiding van P. Wispelweij.

Aansluitend studeerde hij in Zwitserland en de Verenigde Staten. Sindsdien treedt hij op als kamermusicus en solist en doceerde hij aan conservatoria in Duitsland en Colombia.

Selim Doğru - piano & techniek
Doğru is componist en volgde een muziekopleiding piano en schoolmuziek in zijn geboortestad Istanbul. Hij kwam in 1996 naar Nederland en studeerde compositie aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Hij werkt als componist en musicus, maar geeft ook muzieklessen aan de muziekschool Aslan in Amsterdam. In 2015 had hij een uitverkocht concert in het Holland Festival, bezocht door Prinses Beatrix. Hij is artistiek leider van reArt Collective.

Informatie
http://paolaghidini.com
https://detmarleertouwer.com
https://www.youtube.com/watch?v=nBZjGYRyzK8
http://www.catharinastichtingzuiderwoude.nl
 
Bron: Catharina Stichting Zuiderwoude

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services