Het kloppend hart van Waterland
Live

Mueslibrood en aardbeienslof Bakkerij Gutter bekroond met goud

Gepubliceerd: Donderdag 07 mei 2020 16:19

Mueslibrood en aardbeienslof Bakkerij Gutter bekroond met goud

Foto: Bakkerij Kees Gutter

Ook in coronatijd valt er genoeg te vieren. Zo kregen de bakkers van Kees vandaag te horen dat zowel het mueslibrood als de aardbeienslof bekroond zijn met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. En dat is alle reden voor een feestje!

Het mueslibrood van Bakkerij Kees Gutter is gebaseerd op het meergranenmeel van het befaamde Waterlands Klassiek dat al decennialang het grote succesnummer is van de bakker van Waterlands.  Mueslibrood is er in veel soorten, maar de bakkers van Kees kunnen met trots zeggen dat bij hun variant de muesli er niet ‘overheen gevlogen’ is, maar rijkelijk is toegevoegd aan het brood. Krenten, rozijnen, abrikoos, amandelen, papaja, ananas, hazelnoten, zonnebloempitten, cashewnoten, pompoenpitten, walnoten en banaan maken dit een niet te versmaden gezond broodje, dat ook roomboter en suiker bevat voor nog meer smaak.

Eettips
Besmeer je een plak met roomboter, dan is het bijna nog lekkerder dan een gebakje, maar ook voor wentelteefjes of voor bij een kaasplankje is dit een topper. Ga je barbecueën? Rooster een plak op de barbecue met wat kaneelsuiker en je hebt een geweldig lekker toetje. Al kan deze winnaar ook gewoon bij ontbijt, lunch of als tussendoortje.

Aardbeienslof
Ook de aardbeienslof kon dit jaar weer rekenen op een bekroning. Hij wordt elk jaar weer geroemd om zijn stabiele kwaliteit. Het recept van de slof is geheim, maar zoveel lekkerder dan andere sloffen. Het maakt hem voller van smaak en ook de vulgraad met banketbakkersroom en échte Hollandse aardbeien ligt hoger dan bij menig andere slof. Geloof je het niet? Proef het zelf maar! 


Hoge eisen
Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'. Je leest er meer over op www.bekroondmetgoud.nl. 


Bron: Bakkerij Kees Gutter

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services