Het kloppend hart van Waterland
Live

Motorrijders staande gehouden op de Waterlandse Zeedijk

Gepubliceerd: Maandag 05 juni 2017 10:32

Motorrijders staande gehouden op de Waterlandse Zeedijk

Zondagmiddag tussen 14:00 en 16:30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Waterlandse Zeedijk. In tweeënhalf uur tijd werden vijftien bestuurders, onder wie dertien motorrijders, staande gehouden en bekeurd.

In zeven gevallen ging het om snelheidsoverschrijdingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km per uur waar 80 km is toegestaan. Daarnaast werden nog boetes uitgedeeld voor het rijden met een gladde band (2x), rijden over een doorgetrokken streep (5x) en het niet dragen van de autogordel. De overtreders werden door motoragenten naar de kant gedirigeerd nadat hun snelheid was gemeten met behulp van een zogenaamde lasergun.

Nu het mooi weer is, komen er weer klachten binnen bij de politie over ‘motoren die over de dijk scheuren’. De hoge snelheden leveren gemakkelijk gevaarlijke situaties op voor de motorrijders zelf maar ook voor de overige weggebruikers. De laatste twee jaar zijn er acht aanrijdingen geweest op de Waterlandse Zeedijk. In de helft van de gevallen ging het om ongelukken waarbij motorrijders waren betrokken. De meeste aanrijdingen waren eenzijdig, waarbij voertuigen uit de bocht waren gevlogen.

Om het hardrijden tegen te gaan, heeft de wegbeheerder op de kruisingen op de Waterlandse Zeedijk verkeersdrempels aangebracht. Op de kruisingen geldt bovendien een aangepaste snelheidslimiet van 60 km.

De komende tijd zal de politie vaker gaan handhaven op de dijk.

Bron: www.politie.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services