Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendammer Visdagen weer van start

Gepubliceerd: Zondag 24 april 2022 14:44

Monnickendammer Visdagen weer van start

Foto: Monnickendammer Visdagen

Na twee jaar afwezigheid komen de Monnickendammer Visdagen dit jaar weer terug. Op de vrijdagen 29 juli en 5, 12 en 19 augustus zal de binnenhaven van Monnickendam weer in het teken staan van het visroken waar Monnickendam van oudsher zo bekend om stond. Iedereen heeft er ontzettend veel zin en nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Anders dan voorgaande jaren – waarop de visdagen op zes vrijdagen werden georganiseerd – heeft het bestuur dit jaar gekozen voor vier vrijdagen. Het wordt een uitdaging om het programma weer op poten te zetten. De visrokerij De Lange Ben is verdwenen maar daar heeft het bestuur een oplossing voor gevonden. Voorzitter Gerard Meij: “In Monnickendam is er nog één visrokerij die nu nog op ambachtelijke wijze vis rookt, namelijk Gebr. de Boer aan de Havenstraat. Zij zijn bereid gevonden om op de vier vrijdagen een kijkje in de keuken te geven. Daar zijn we heel blij mee”. Ook het visroken buiten in rooktonnen keert terug als onderdeel van het programma net als de oude ambachten, de streekmarkt en het kinderplein met oudhollandse spelen, poppenkast en snoepkraam.

Het bestuur hoopt dat het evenement dit jaar net zo sfeervol en succesvol wordt als vóór de uitbraak van Corona. Het evenement drijft voor het grootste deel op de inzet van vrijwilligers. Afgelopen donderdag heeft het bestuur een avond voor de vrijwilligers georganiseerd en de opkomst was boven verwachting. Meij: “Het doet ons goed om te zien dat iedereen er weer ontzettend veel zin in heeft. We hebben vertrouwen dat het ons gaat lukken om de visdagen dit jaar weer tot een succes te maken”. Meij hoopt ook dat de sponsoren nog steeds bereid zijn om het evenement financieel te ondersteunen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom Meij: “Meedoen aan de visdagen is net zo leuk als het bezoeken ervan, dus meld je aan”.

Voor meer informatie zie: www.monnickendammervisdagen.nl.

Bron: Monnickendammer Visdagen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services