Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendammer Sjaak de Wit met Nederlands walking football-team naar WK in Engeland

Vrijdag 04 mei 2018 08:05

Monnickendammer Sjaak de Wit met Nederlands walking football-team naar WK in Engeland

Foto: Team Sportservice

Maandag 30 april 2018 heeft Old Stars Walking Football geschiedenis geschreven in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De primeur voor de selectie van een Nederlands walking football-team staat voor altijd op die dag en op die locatie te boek. Zo kent het stadion een nog rijker verleden. Het was de dag waarop Monnickendammer Sjaak de Wit geselecteerd werd voor Oranje!

Het WK
Middels een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds en diverse partners heeft deze vorm van voetbal een nieuwe mijlpaal bereikt. Nederland gaat naar het WK! Het WK Walking Football, op zaterdag 12 mei in het Engelse Bristol. De boegbeelden Sjaak Swart, Kees Kist, Dick Schoenaker en Wim Rijsbergen waren al geselecteerd voor Oranje en waren op zoek naar vijf versterkingen. Door een heuse selectieprocedure is men op zoek gegaan naar aanvulling. Wie kon dit team nog versterken?

De onderdelen

Er werd getest op samenwerken, mikken en zien, de wandeltest, de Menzis fittest, een teamfoto, een FysioConcept medische test, de van Boxtel gehoortest en uiteraard een potje walking football. De kwaliteiten van de deelnemers werden binnenstebuiten gekeerd.

De selectie
Toen Sjaak de Wit door Sjaak Swart van de tribune naar beneden werd geroepen kon hij zijn geluk niet op. “Mijn vrouw gaf aan; doe eens gek, anders kom je er nooit. Dus ik gaf mij op, ging heen en nu mag ik mee naar het WK Walking Football”.
Bijna tweehonderd 65-plussers liepen op die ochtend het Olympisch Stadion binnen voor de landelijke selectiedag geeft Sjaak aan. “Dat ik dan uitgekozen word is toch ongelofelijk? Ik leef in een droom”.
Buurtsportcoach en trainer Christopher Manuputty van Team Sportservice beaamd dat Sjaak week in week uit fanatiek deelneemt aan de trainingen van zijn Walking Footbalteam op de dinsdagmorgen. "Dit Walking Footballteam is aangesloten bij VV Monnickendam. Daarnaast is hij vanaf training 1 bij de groep en heeft hij als één van de weinigen nog geen training gemist, zo fanatiek! Dan is dit de kers op de taart voor hem."

Bron: Team Sportservice Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services