Het kloppend hart van Waterland
Live

Middendam tijdens kerstmarkt omgetoverd tot Rotaryplein

Gepubliceerd: Zaterdag 09 december 2023 14:57

Middendam tijdens kerstmarkt omgetoverd tot Rotaryplein

Foto: Omroep PIM

Op woensdagavond 6 december vertrok de Sint weer vanuit de binnenhaven van Monnickendam, en daarmee traditiegetrouw de start van de Sterren Stralen actie van Rotaryclub Monnickendam. Inmiddels staat de boom, zijn sponsoren benadert en zijn de unieke Speeltoren kaarsen te koop bij de SPW, de Speeltoren en op het kantoor van Jachthaven Waterland. Deze unieke kaars is uiteraard ook verkrijgbaar tijdens de Wintermarkt bij de kraam van de Rotary op de Middendam. Op zondag 17 december kunt u ook zelf een bijdrage leveren aan onze unieke actie.

Op 17 december pakt Rotaryclub Monnickendam groots uit tijdens de Wintermarkt. Jaarvoorzitter Erik de Jongh van de plaatselijke Rotaryclub: ‘De opbrengst van de Sterren Stralen actie is dit jaar voor Only Friends, zij hebben dringend behoeft aan nieuwe sportmaterialen, daar dragen we graag ons steentje aan bij’. Om zoveel mogelijk geld op te halen staan wij tijdens de Wintermarkt van 12.00 -17.00 uur op zondag 17 december op de Middendam.

Wintermarkt op de Middendam
Het inluiden van de kerstperiode staat voor de club ook voor de start van de jaarlijkse Sterren Stralen actie. ‘Tijdens de jaarlijkse Wintermarkt op zondag 17 december, wordt de Middendam omgetoverd tot het Rotaryplein. Met een kraam met kaarsen van de Speeltoren, Waterlandse kaasjes van Henri Willig en mooie franse wijnen, maar ook met onze Rotary foodtruck met braadworsten, chocomel, glühwein en soep en natuurlijk diverse kerstartikelen. Wegens groot succes afgelopen jaar, organiseren we ook dit jaar weer onze Lotary: een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen zijn.’ Tot slot wordt onze opbrengst aangevuld met een bijdrage van de Rotary Foundation en de Teenstra Foundation.’

Goede doel: Only Friends
De opbrengst van de Sterren Stralen actie van 2023 is voor Only Friends in Amsterdam-Noord. ‘Het is hun grote wens diverse nieuwe sportartikelen aan te schaffen, denk aan ballen, bokshandschoenen, tennisrackets. Only Friends wil op een toonaangevende manier, sporters met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. www.onlyfriends.nl. Erik de Jongh: ‘Het is voor iedereen belangrijk om te kunnen sporten, voor sporters met een beperking is dat vaak nog iets lastiger. We willen graag ons steentje bijdragen om sporten ook voor deze groep nog meer mogelijk te maken’.

Kaarsen 
De kaarsen zijn uniek en speciaal voor de Rotaryclub vervaardigd. Jan: ‘We hebben een speciale mal laten maken van onze Speeltoren. Met deze mal worden de kaarsen gemaakt in een werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Ze worden dus sociaal verantwoord geproduceerd en voor een maatschappelijk verantwoord doel verkocht. Het past daardoor precies bij waar Rotary voor staat. Stel je voor dat we tijdens de Wintermarkt alle kaarsen kunnen verkopen? En heel veel mensen genieten van onze lekkere gerechten of lootjes en onze andere producten kopen? Dan hebben we na afloop een prachtige opbrengst voor Only Friends!’

Over Rotary 
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. RC Monnickendam bestaat uit 40 leden en komt normaal gesproken wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen.

Bron: Rotary Monnickendam 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services