Het kloppend hart van Waterland
Live

Meningen verschillen tijdens informatieavond onderdoorgang Broek in Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 09 december 2022 14:41

Meningen verschillen tijdens informatieavond onderdoorgang Broek in Waterland

Foto: Omroep PIM

Voor Broek in Waterland in het bijzonder en de hele regio in het algemeen is de presentatie van de vervolgstudie onderdoorgang N247 een belangrijke gebeurtenis. In Van der Valk Hotel Volendam werd een inloopavond georganiseerd waar diverse varianten, inclusief de variant waar de Dorpsraad veel energie in heeft gestoken, gepresenteerd.

De opkomst was groot en er waren genoeg deskundigen om toelichting te geven, ook inzake de kosten werd via de zogeheten MKBA (Maatschappelijke Kosten Baten Analyse) inzicht gegeven.

Een rondje langs de bezoekers maakte duidelijk dat elke variant voor- en nadelen heeft en dat iedereen zijn eigen insteek en visie heeft. Voor inwoners van Broek in Waterland is de vereniging van beide dorpshelften een grote wens. Tegelijkertijd zijn er ook zorgen over de impact van het (meerjarige) bouwproces. En voor forenzen is de doorstroming op de N247 van groot belang.

Al deze belangen moeten kritisch worden afgewogen voordat een definitieve keuze gemaakt kan worden. Concrete besluitvorming volgt naar verwachting pas na de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services