Het kloppend hart van Waterland
Live

Meld je aan als stembureaulid

Gepubliceerd: Maandag 11 januari 2021 13:49

Meld je aan als stembureaulid

Foto: Rijksoverheid

Vanwege het coronavirus worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 maatregelen getroffen om de verkiezingen goed te laten verlopen.

Zo zijn twee stemlokalen in Waterland ook al op 15 en 16 maart open om mensen met een verhoogd risico de kans te geven rustig te stemmen. Alle stembureaus voldoen aan de coronaregels; zo is er voldoende ruimte gecreëerd om 1.5 meter afstand te houden en er is toezicht bij de entree opdat er niet teveel mensen tegelijk naar binnen gaan. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.

Meer stembureauleden nodig; meld je aan als stembureaulid
Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van de gemeente en je krijgt een maaltijdvergoeding. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente, die zij met goed gevolg moeten afronden. Je kunt de test overdoen tot je een voldoende scoort.

Er zijn verschillende taken op het stembureau, je kunt je aanmelden voor de hele dag of alleen ’s avonds als teller. Voor meer informatie of om je aan te melden mail naar verkiezingen@waterland.nl of bel het Klant Contact Centrum van de gemeente tel 0299-658 585. Meld je aan voor 1 maart 2021.

Waarom stembureaulid worden?
Als stembureaulid lever jij juist nu een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorg je dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services