Het kloppend hart van Waterland
Live

Medewerkers Wooncompagnie helpen bewoners tijdens Maatschappelijke Dag

Gepubliceerd: Donderdag 12 juli 2018 17:20

Medewerkers Wooncompagnie helpen bewoners tijdens Maatschappelijke Dag

Foto: Wooncompagnie

Huurders die daar zelf niet toe in staat zijn helpen bij klusjes in en om huis. Of wandelen en lunchen met bewoners die er graag even uit willen. De medewerkers van Wooncompagnie deden het graag, tijdens de jaarlijkse Maatschappelijke Dag op donderdag 12 juli jongstleden.

Met de Maatschappelijke Dag wil de woningcorporatie haar betrokkenheid bij huurders en het werkgebied tonen. Medewerkers voerden gedurende de dag uiteenlopende klusjes uit, met samenwerkende organisaties en. Voor individuele of groepen huurders.

Tuinen opknappen, een rondje maken langs de Noordzeekust
Wooncompagnie benaderde huurders enige tijd geleden met de vraag wat de corporatie tijdens de Maatschappelijke Dag voor ze zou kunnen betekenen. Bewoners konden ook een andere huurder opgeven die volgens hen wat extra hulp of aandacht verdient. Zo zagen bewoners in Purmerend en Middenbeemster hoe medewerkers van Wooncompagnie hun tuin opknapten en genoten twee bewoners uit Edam en Monnickendam volop van een rondje langs de Noordzeekust.

Boodschappen bezorgen en samen naar de kaasboerderij
Daarnaast werden verschillende klussen uitgevoerd met de Regionale Stichting Wonen Plus, een welzijnsorganisatie waarmee Wooncompagnie in het zuidelijk werkgebied sinds jaar en dag nauw samenwerkt. Zo fungeerde een corporatiemedewerker als bijrijder bij de Boodschappenservice die de stichting enige tijd geleden heeft opgezet. Ook werd met een aantal bewoners een kaasboerderij in Katwoude bezocht, een bezoek dat werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Zorgen voor schone tegels, een moestuin en fleurige plantenbakken
Bij seniorencomplex Willem Kraan in Purmerend werden de buitentegels nabij de jeu de boulesbaan met een hoge drukspuit onder handen genomen. In diezelfde stad werd bij woonzorgcomplex Rusthoeve, van Stichting Wonen en Zorg, een moestuin aangelegd. Verder hebben de bewoners van een seniorencomplex in Schermerhorn (cliënten van Esdégé Reigersdaal) voortaan een zeer fleurig uitzicht: corporatiemedewerkers vulden maar liefst twintig plantenbakken op de galerijen.

Bewoners van vier groepswoningen voor mensen met dementieklachten aan de Genuahaven in Purmerend genoten tijdens de Maatschappelijke Dag van een uitstapje. Na de koffie gingen zij, samen met medewerkers van Wooncompagnie, de stad in om te winkelen en een ijsje te eten.


Ook in het noordelijk werkgebied voerden medewerkers van Wooncompagnie uiteenlopende klusjes uit voor huurders. Hier werd onder meer opgetrokken met de Regionale Stichting Wonen Plus Welzijn. De huurders, organisaties en medewerkers van Wooncompagnie kijken terug op een zeer geslaagde dag. Tijdens de Maatschappelijke Dag was het kantoor van Wooncompagnie de gehele dag gesloten.
 
Bron: Wooncompagnie

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services