Het kloppend hart van Waterland
Live

Mathilda van der Werf fietst 1100 euro bij elkaar tijdens Duchenne 40

Gepubliceerd: Donderdag 08 juli 2021 09:24

Mathilda van der Werf fietst 1100 euro bij elkaar tijdens Duchenne 40

Foto: Omroep PIM

Tijdens de 2e editie van Duchenne 40 fietste Mathilda van der Werf 40 km om geld op te halen voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie, een ziekte die haar kleinzoon heeft.

De ziekte van Duchenne is een spierziekte en treft een kleine groep van voornamelijk jongens en mannen. De ziekte tast het spierweefsel aan waardoor kracht in de spieren langzaam afneemt. Omdat je je benen veel gebruikt neemt de spierkracht daar als eerste af met als gevolg dat veel jongens rond hun tiende levensjaar in een rolstoel belanden. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte van Duchenne is belangrijk en daar is veel geld voor nodig.

Vorig jaar is een man met de ziekte van Duchenne 40 jaar geworden. Dat is een enorme prestatie omdat de gemiddelde levensverwachting 30 jaar is. Om aandacht en geld op te halen voor de ziekte werd vorig jaar voor de eerste keer een fietstocht georganiseerd. Dit jaar stond de tweede editie op het programma waarbij deelnemers 40, 80 of zelfs 120 kilometer voor het goede doel konden fietsen.

Vanwege de corona beperkingen waren er dit jaar twee locaties in Nederland waar een gezamenlijke tocht werd georganiseerd. Maar deelnemers kregen ook de gelegenheid om op eigen initiatief een route van 40 kilometer uit te stippelen en daarmee geld op te halen voor het goede doel. Zo ook Mathilda van der Werf wiens kleinzoon de ziekte van Duchenne heeft. Dankzij familie, vrienden en collega's wist zij bij aanvang van de fietstocht al 900 euro op te halen.

De fietstocht bracht Mathilda vanuit Monnickendam naar Uitdam, Amsterdam Noord en via Broek in Waterland en Zuiderwoude weer terug in Monnickendam. Eenmaal in Monnickendam aangekomen wachtte haar een warm applaus van familie en vrienden en was de teller zelfs opgelopen tot boven de 1100 euro. Een prachtige prestatie voor het goede doel!

Het is trouwens nog steeds mogelijk om Mathilda te sponsoren. Kijk hiervoor op: www.deduchenne40.nl/mathilda-van-der-werf-de-duchenne-40.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services