Het kloppend hart van Waterland
Live

Martin Willig van de kaasfamilie Henri Willig wint brons

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2023 13:45

Martin Willig van de kaasfamilie Henri Willig wint brons

Foto: Henri Willig Cheese

Martin Willig, financieel directeur bij Kaasmakerij Henri Willig, heeft wederom het podium behaald tijdens het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC), dat plaatsvond op 12 oktober. Tijdens de feestelijke feestavond won hij brons in de categorie Industrie.

De jaarlijkse keuring door vele kaasprofessionals 
De jaarlijkse kaaskeuring vond dit jaar plaats op maandag 2 en dinsdag 3 oktober. Meer dan 700 kaasprofessionals kwamen samen om “blind” 10 kaasmonsters te keuren van gangbare Nederlandse kazen. Door te kijken, ruiken, voelen en proeven moesten de deelnemers van elk monster niet alleen het type kaas, de leeftijd en het vetpercentage bepalen, maar ook of er een smaakafwijking is. 

Het is niet de eerste keer dat Martin Willig het podium heeft behaald, in 2019 behaalde hij ook al de bronzen medaille en vorig jaar had hij een eervolle vermelding. Al van kinds af aan is Martin Willig betrokken bij het maken van kaas, want al op jonge leeftijd hielp hij zijn vader Henri met veel passie in de kaasmakerij van de familie Willig. Martin was blij met het winnen van de medaille; “ik had wel een goed gevoel bij de keuring, maar een podiumplek is een mooie verassing”, aldus Martin. 

Henri Willig draagt bij aan het verbindende erfgoed van de Nederlandse Kaascultuur 
Het NNKC is een jaarlijks terugkerend event wat voor verbinding zorgt en bijdraagt aan het behoud van de nationale kaascultuur in Nederland. “We hebben een rijke traditie van kaasmaken in Nederland, waar we oprecht trots op mogen zijn” vertelt algemeen directeur Wiebe Willig. “De kaasmakers van Henri Willig dragen al bijna 50 jaar bij aan dit mooie ambacht. Deze mooie erkenning is dus allereerst voor mijn broer Martin, maar daarnaast ook voor de ruim 500 andere enthousiaste medewerkers van de Henri Willig Cheese Family.”

 

Bron: Kaasmakerij Henri Willig

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services