Het kloppend hart van Waterland
Live

Marco Winter fietst voor Duchenne Heroes

Gepubliceerd: Dinsdag 05 september 2023 17:25

Marco Winter fietst voor Duchenne Heroes

Foto: Omroep PIM

Monnickendammer Marco Winter zal tussen 8 en 14 september geld ophalen voor het goede doel door per mountainbike door de Ardennen te fietsen. Het goede doel is Duchenne Heroes 2023 wat zich sterk maakt voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Omdat je je benen veel gebruikt neemt de spierkracht daar als eerste af met als gevolg dat veel kinderen rond hun tiende levensjaar in een rolstoel belanden.

Nadat Marco zijn schoonmoeder een paar jaar geleden geld heeft opgehaald voor Duchenne 40 is Marco vorig jaar als vrijwilliger mee geweest naar Duchenne Heroes en zei toen tegen zichzelf: "volgend jaar doe ik ook mee!". Inmiddels heeft Marco een mountainbike gekocht en is hij hard aan het trainen voor zijn sportieve uitdaging. 

Naast het trainen gaat ook het verzamelen van sponsorgeld de goede kant op, zo heeft hij veel vrienden, kennissen en collega's gevraagd om hem te steunen in zijn actie. Donaties voor Marco zijn uitdaging zijn nog steeds welkom:
https://www.duchenneheroes.nl/marco-winter-duchenne-centrum-nederland

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services