Het kloppend hart van Waterland
Live

Losgebroken schapen in De Purmer weer terug

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 14:09

Losgebroken schapen in De Purmer weer terug

Guurtje Beets uit de Purmer liet in een onbewaakt ogenblik het hek open staan en toe dachten Sjoukje en Boukje: wegwezen!

De twee Hebridean schapen waren speciaal aangeschaft om lastige planten op te eten. Dit ras lust brandnetels, stekels en zuring. Het is een ras dat in Schotland en op de westelijke eilanden leeft en ze zijn qua eten niet kieskeurig. Ze eten voer dat je aan het Nederlandse schaap niet kwijt kunt. Maar hoe komen ze weer terug in hun hok?

Thijs Gottmer uit Arnhem werd opgetrommeld om met zijn twee bordercollies Twix en Nap de schapen weer terug te krijgen. Thijs is een amateurschapendrijver en met zijn twee zeer goed afgerichte bordercollies was de zaak in 20 minuten bekeken.

Het is een feest om te zien hoe hond en baas op elkaar zijn ingespeeld en hoe gehoorzaam de honden reageren op signalen. Het fluitje dat Thijs gebruikt maakt verschillende signalen en ook op grote afstand luisteren de honden perfect. Rust en inzicht maken dat de schapen na een korte sprint precies uitkomen waar Thijs ze wil hebben. In de kar.

Sjoukje en Boukje staan weer in hun afrastering en kauwen weer op brandnetels en zuring. En Guurtje: zij is blij dat haar dieren weer terug zijn.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services