Het kloppend hart van Waterland
Live

Lokale omroepen organiseren live-debat waterschapsverkiezingen op 16 maart

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 08:57

Lokale omroepen organiseren live-debat waterschapsverkiezingen op 16 maart

Foto: Wim Egas

Aanstaande zaterdagmiddag 16 maart vanaf 14.00 uur organiseert de Lokale Omroep Landsmeer in samenwerking met omroep PIM een live-debat programma over de aanstaande Waterschapsverkiezingen. In het gemeentehuis van Monnickendam zullen vertegenwoordigers van alle 9 partijen de degens met elkaar kruisen over actuele onderwerpen.

Kiezers vinden het vaak erg lastig om hun keuze voor een partij te bepalen, en dat geldt zeker voor deze Waterschapsverkiezingen. Toch raken de onderwerpen waar het Hoogheemraadschap over beslist ons allemaal. Om deze zaken helder te krijgen zullen aan de hand van prikkelende stellingen de partijen uitgedaagd worden om hun standpunt in te nemen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: hoe houden we Noord Holland droog?, Waarom is de rekening van het hoogheemraadschap zo hoog?, Hoe stoppen we de bodemdaling?, Hoe houden we de biodiversiteit op peil?

Ook is de dijkgraaf, Luc Kohsiek, aanwezig. De functie van de dijkgraaf is vergelijkbaar met die van een burgemeester. Hij zal uitleggen wat zijn dagelijks werk inhoudt.

Publiek is van harte welkom, om 13.30 uur gaat de raadszaal open en om 14.00 uur begint de live-uitzending. Het programma zal live worden uitgezonden op tv en gestreamd op internet door de LOL (Landsmeer), omroep PIM (Waterland), RTV Purmerend en omroep LOVE (Volendam/Edam). Daarna zullen alle omroepen het programma herhalen tot de verkiezingen op 20 maart via tv, website en Facebook. Zie voor meer info de diverse websites van de omroepen.

De presentatie ligt in handen van Jan van der Wiele en Marcel Molle van de LOL, en Patty de Jong van omroep PIM.

Foto: Wim Egas

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services