Het kloppend hart van Waterland
Live

Locoburgemeester Van de Weijenberg reikt onderscheiding uit aan redder Jan Keizer

Gepubliceerd: Zaterdag 29 juli 2023 12:25

Locoburgemeester Van de Weijenberg reikt onderscheiding uit aan redder Jan Keizer

Foto: Gemeente Waterland

Tot zijn grote verrassing ontving Kan Keizer uit Volendam woensdag 26 juli een onderscheiding voor zijn reddingsactie vorig jaar.

Jan Keizer uit Volendam kreeg op woensdag 26 juli 2023 een onderscheiding van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) voor zijn reddingsactie op 30 september vorig jaar. Daarbij raakte een auto na een aanrijding ondersteboven te water in Broek in Waterland. Hoewel hij zelf ook betrokken was bij het ongeluk, bedacht de heer Keizer zich geen seconde en ging hij het water in om de bestuurster uit haar auto te bevrijden. Burgemeester Marian van der Weele is daarna persoonlijk bij hem langs geweest om hem te bedanken voor deze heldhaftige reddingsactie. Vervolgens heeft burgemeester Van der Weele de heer Keizer aangedragen bij ‘Meld een Held’ van de KMRD.

Het bestuur van de KMRD heeft besloten om de heer Keizer te onderscheiden met een bronzen medaille en een getuigschrift. Locoburgemeester Astrid van de Weijenberg overhandigde deze samen met burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam aan de heer Keizer tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Brandweerkazerne in Volendam.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services