Het kloppend hart van Waterland
Live

Loco burgemeester bezoekt eerste Waterlandse baby's van 2017

Gepubliceerd: Vrijdag 13 januari 2017 23:32

Traditiegetrouw gaat de burgemeester van Waterland elk jaar op bezoek bij de ouders van de eerste Waterlandse baby van het nieuwe jaar. Dit jaar was het loco-burgemeester Laura Bromet die de eer had om bij de eerste Waterlandse baby op bezoek te gaan. Maar dat had dit jaar toch een beetje voeten in de aarde.

Laura Bromet: "Dit jaar ga ik bij twee baby's op bezoek. Ik had namelijk gehoord dat op 2 januari in Monnickendam de eerste baby van Waterland geboren was. Dus een afspraak gemaakt met de ouders en die waren meteen enthousiast om mij te ontvangen. En een paar dagen later kreeg ik een telefoontje en kreeg ik te horen dat er nog een baby was geboren, en die was eerder."

Op 1 januari was in het Waterlandziekenhuis in Purmerend namelijk Muus Teerhuis geboren. Officieel gezien is Muus de eerste Waterlandse baby. Hij is dan wel geboren op 1 januari in het Waterlandziekenhuis in Purmerend, en hij heeft dus Purmerend als geboorteplaats in zijn paspoort, maar aangezien hij met zijn ouders op Marken woont is Muus officieel de eerste baby van 2017 in Waterland.

Laura Bromet: "Dus toen was het de vraag of ik de andere ouders af zou bellen. Maar natuurlijk heb ik dat niet gedaan. Ik ben dus gewoon bij twee baby's op bezoek gegaan." Op Marken bracht de loco-burgemeester eerst een bezoek aan de trotse ouders van Muus Teerhuis. De moeder van Muus was eigenlijk pas 17 januari uitgerekend. Op Nieuwjaarsdag had zij 's ochtends vroeg nogĀ  og haar eigen paard buiten gezet, en voelde zich daarna niet zo lekker. Ze bleek een bloeding te hebben en in het ziekenhuis constateerde de verloskundige om 11.15 uur dat zij al vier centimeter ontsluiting had. In het ziekenhuis aangekomen begonnen de weeen en om 14.20 uur werd de 7 pond zware Muus geboren.

Jeroen Lassche en Gemma Faires werden een dag later op 2 januari de trotse ouders van eveneens een gezonde zoon, Charlie. Het oorspronkelijke plan was dat Gemma zou bevallen in Amsterdam en dat er net als bij de rest van de familie van Jeroen ook Amsterdam als geboorteplaats in het paspoort zou komen te staan. Maar het ging allemaal zo snel met de bevalling dat er geen mogelijkheid was om naar het ziekenhuis in Amsterdam te gaan. En dus werd Charlie thuis in Monnickendam geboren. En daarmee was Charlie de eerste baby die in 2017 in de gemeente Waterland is geboren.

Beide ouders kregen van de loco-burgemeester een bos bloemen aangeboden en voor de pasgeborene was er voor de een een knuffelbeer en voor de ander een voorleesboek.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services