Het kloppend hart van Waterland
Live

Lichtjesoptocht Purmer 400 jaar LIVE bij PIM

Vrijdag 11 februari 2022 21:02

Lichtjesoptocht Purmer 400 jaar LIVE bij PIM

Foto: Purmer

Op zaterdag 12 februari start de viering van 400 jaar Purmer met een lichtjesoptocht van meer dan 100 traktoren. De optocht begint om 19.45 uur en start bij Nagel Hydraulics in de Baanstee. De tractoren rijden via de Purmer, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, richting Ilpendam, Edam en vervolgens naar het einde van de route in Baanstee-Noord. Door een speciale samenwerking tussen RTV Purmerend en Omroep PIM zal de tour live op beide kanalen te zien zijn.

In de studio van RTV Purmerend zit presentator Wesley Dekker om de lichtjesoptocht van commentaar te voorzien. De host zal met verschillende gasten in de studio praten over de geschiedenis van de Purmer, het jubileumjaar, de tractoren die meerijden en de tentoonstelling in Waterlandsmuseum De Speeltoren. Er staan meerdere verslaggevers langs de route om omstanders te interviewen en de tour in zicht te brengen.

400 jaar Purmer
Het is 400 jaar geleden dat het Purmermeer werd leeggepompt onder leiding van ing. Leeghwater. Het vrijgekomen land werd gebruikt voor akker- en landbouw en pas veel later, vanaf 1970, voor woningbouw. Dat was het begin van wat nu de Purmer is.

De tour is zowel langs de route als vanuit huis vanaf 19.45 uur te volgen via Omroep PIM (KPN kanaal 1442, Ziggo kanaal 36 of www.omroep-pim.nl) of RTV Purmerend (KPN kanaal 1390, Ziggo kanaal 36, Delta 14 of www.rtvpurmerend.nl).

Meer informatie over de route is te vinden op: https://purmer400jaar.com/

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services