Het kloppend hart van Waterland
Live

Leven met drank en drugs – Jessica Broekhuis in de Broeker Kerk

Gepubliceerd: Woensdag 23 februari 2022 10:13

Leven met drank en drugs – Jessica Broekhuis in de Broeker Kerk

Foto: Annaleen Louwes

Op zondag 6 maart komt Jessica Broekhuis naar de Broeker Kerk om daar te praten over haar leven, en om te praten over de gevaren van alcohol en drugs. Om 14.00 uur voor ouderen, en om 15.45 uur voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.

Een mooie carrière, een vet inkomen, feestjes: Jessica Broekhuis komt na haar studententijd in Amsterdam terecht in de televisiewereld. Met haar scherpe tong oogst ze al snel succes. De wereld ligt aan haar voeten: alles knettert en schittert.
Maar drank, cocaïne en later gokken breken haar leven stukje bij beetje af. Na zestien slopende jaren beseft Jessica dat er iets moet veranderen en vertrekt ze voor een zwaar afkicktraject naar Zuid-Afrika – meer dood dan levend. Daarna begint haar herstel pas echt. Zondag 6 maart komt Jessica haar levensverhaal vertellen in de Broeker Kerk, met een aparte bijeenkomst voor jongeren en een voor ouders.

Jessica: "Als je mij op 16-jarige leeftijd verteld zou hebben dat ik verslaafd zou raken zou ik je niet geloofd hebben. Ik was altijd een heel sterke persoonlijkheid, als ik iets wilde kreeg ik het voor elkaar. Ik vind het belangrijk om met jonge mensen mijn verhaal te delen. Hoe is het mogelijk dat drank en drugs sluipenderwijs omslaan in een verslaving en je leven verwoesten? Niet alleen mijn leven, maar ook dat van mijn familie. Mijn levensverhaal is ook een verhaal over liefde, moed, kracht en hoop."

Jessica schreef een boek over haar leven met de titel STOP. Het boek is tijdens de bijeenkomst te koop.

Leuk en onschuldig?
Er is volop gelegenheid om Jessica vragen te stellen over de gevaren en risico's van alcohol en drugs. Het begint allemaal zo leuk en onschuldig. Af en toe een drankje, jointje of een pilletje? Dat kan toch geen kwaad? En waarom begin je daar eigenlijk mee? Wat moet je doen als een vriend of vriendin 'out' gaat van alcohol en/of drugs?

De wereld ligt open voor jongeren, met alle verleidingen die daarbij horen. Het is belangrijk om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Met ouders, maar (apart) ook met de jongeren zelf.

Leven met drank en drugs – Jessica Broekhuis / Broeker Kerk (Broek in Waterland)
zondag 6 maart 2022 | aanvang 14.00 uur (ouders)
zondag 6 maart 2022 | aanvang 15.45 uur (jongeren van 13 t/m 18 jaar)


Kaarten verkrijgbaar via www.broekerkerk.nl.

Bron: Broeker Kerk / foto: Annaleen Louwes


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services