Het kloppend hart van Waterland
Live

Leuke activiteiten in Museum de Speeltoren in de Herfstvakantie

Gepubliceerd: Maandag 25 oktober 2021 10:18

Leuke activiteiten in Museum de Speeltoren in de Herfstvakantie

Foto: Ria Houweling

In de Herfstvakantie werden er voor de kinderen van Waterland leuke activiteiten georganiseerd in Museum de Speeltoren in Monnickendam.

Wanneer je tekenen en schilderen leuk vindt, kon je mee doen met de workshop "vrij schilderen" onder leiding van Joke Trim en Joke Out. De schilderijen in de Kunstzaal van de tentoonstelling "Koeien" brachten je misschien op een ideetje of je schilderde gewoon waar je zelf zin in had. De begeleiding hielp je een beetje op weg als je hulp wilde.

Wanneer je een echte speurneus bent kon je de spannende museumspeurtocht oplossen. Je liep met de vragen door het hele museum en kon op die manier de antwoorden vinden. Gelukkig waren er in het Museum ook veel oma's en opa's die je konden helpen!

In de carillonzaal kon je op een carillon liedjes leren spelen zoals bijvoorbeeld "In Den Haag daar woont een graaf". Kleine kinderen konden winkeltje spelen, oude verkleedkleren aandoen om een prinses of een boerin te zijn, of de verrassende combinaties van de memorykast oplossen. 

 

En na afloop kreeg je zowaar een medaillon!

 

Tekst en foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services