Het kloppend hart van Waterland
Live

Lataesha Narain Nederlands kampioen junioren A op de 100m inline skaten

Gepubliceerd: Woensdag 29 juni 2022 17:15

Lataesha Narain Nederlands kampioen junioren A op de 100m inline skaten

Afgelopen weekend werd het NK inline skaten op de weg gehouden in Achterveld en het Vondelpark in Amsterdam. Lataesha Narain uit Broek in Waterland wist ze een gouden medaille in de wacht te slepen op de 100 meter en een bronzen medaille op de one lap.

De 18-jarige Lataesha Narain uit Broek in Waterland is een pure sprintster en reed vrijdag in Achterveld de one lap (rondje van ongeveer 400 meter), waar ze bij de junioren A een bronzen medaille haalde. Er had veel meer ingezeten (zowel bij het klassement van de junioren A als bij de senioren) als ze in de halve finale niet gehinderd werd.

Zondag werd in het Vondelpark in Amsterdam de 100 meter gereden, een unieke locatie voor deze wedstrijd met veel publiek langs de kant. Het hele jaar rijden de junioren A en senioren samen en heeft Lataesha de senioren (op een wedstrijd na) er bij alle wedstrijden af gereden op deze afstand. Nu was er op het laatste moment besloten om bij de 100 meter de junioren A en senioren apart te laten rijden.

Lataesha had in de voorronde en in de halve finale de snelste tijd bij de junioren A en de finale heeft ze ruimschoots gewonnen.  Ze is enorm blij met haar Nederlandse titel, maar ze had graag ook bij de senioren meegestreden om de podiumplaatsen.


15 en 16 juli gaat het NK inline verder in Rijssen op de piste. Lataesha rijdt daar de 200, 500 en 1000 meter en zullen de junioren A weer samen met de senioren rijden. Eerst gaat ze woensdag 29 juni nog met een Nederlandse selectie en de twee bondscoaches naar een worldcup wedstrijd in Italië die aankomend weekend verreden wordt.

Bron: I. Blufpand / Foto: Glenn Wassenbergh

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services