Het kloppend hart van Waterland
Live

Laatste voorbereidingen werkgroep Kleding Slag op de Zuiderzee voor Kostuumparade

Gepubliceerd: Vrijdag 13 januari 2023 16:04

Laatste voorbereidingen werkgroep Kleding Slag op de Zuiderzee voor Kostuumparade

Foto: Omroep PIM

De Werkgroep Kleding van de Slag op de Zuiderzee heeft de laatste puntjes op de i gezet ter voorbereiding op de Kostuumparade van zondag 15 januari in de Katholieke Kerk aan het Noordeinde in Monnickendam.

In De Bolder komen de vrouwen van de Werkgroep Kleding nog een keer samen om de puntjes op de ! te zetten voor de Kostuumparade die zondag in de Rooms Katholieke kerk wordt gehouden. De groep vrouwen zijn al vanaf 31 oktober in de Bolder bezig om de historische kostuums te ontwerpen en in elkaar te zetten.

Het initiatief is van Margit Kniesmeijer. Zij vertelt ons dat deze groep vrouwen al vanaf 31 oktober wekelijks in de Bolder samenkomen. En zelfs daarvoor hebben ze elkaar al bij haar thuis getroffen. Een van de vrouwen heeft de kostuums getekend en deze staan nu verzameld in een mooi boekje. Deze is tijdens de Kostuumparade te koop. Als je het boekje ziet krijg je vrijwel direct zin om aan de slag te gaan om je eigen kostuum in elkaar te zetten. Mocht je hierbij toch hulp willen is dat mogelijk want Margit en de anderen bieden hun hulp aan.

Ria Steltenpool is een van de enthousiaste vrouwen die ook in deze groep graag assisteert als je even vastloopt.

De laatste hand wordt er gelegd aan de hoofddeksels want ook dat mikt nauw werd er gezegd. Een ding is zeker het wordt een mooi modespektakel tijdens de Parade en dat met mode uit 1573.

De Kostuumparade vindt zondag 15 januari om 12.30 uur plaats in de Katholieke Kerk aan het Noordeinde in Monnickendam. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services