Het kloppend hart van Waterland
Live

Kunst-expo in Broeker kerk weer van start

Gepubliceerd: Donderdag 18 juni 2020 10:09

Kunst-expo in Broeker kerk weer van start

Foto: Broeker Kerk

De kunstexposities in de kerk van Broek in Waterland zijn weer begonnen! Twee Noord-Hollandse kunstenaars tonen hun werk van 1 juni tot en met 5 juli: Nicole Bannenberg met tekeningen en schilderijen en Harry Beemsterboer met fotografie.

De Amsterdamse Nicole Bannenberg vindt inspiratie in microscoop-beelden van door haarzelf verzamelde voorwerpen. Ze beeldt het ‘landschap’ af dat ze daarin aantreft en wil zo ‘de onzichtbaarheid zichtbaar maken’ en verwondering opwekken voor de ‘minuscule werelden die zich vlak onder onze ogen bevinden’. Al haar tekeningen en schilderijen zijn gemaakt naar directe waarneming en alles kan daarbij een inspiratiebron zijn: natuur, mensen, dieren of dingen. 

Harry Beemsterboer uit Wijdenes begon 45 jaar geleden met fotograferen en vindt tegenwoordig vooral inspiratie in abstracte beelden en strak architectuurwerk. Hij zoekt ‘eenvoud en essentie’. ‘Ik vind het mooi om alles binnen een foto terug te brengen naar vormen en lijnen, zodat er een spannend beeld ontstaat en de kijker wordt geprikkeld.’

Hun werk is dagelijks te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur en desgewenst te koop. Op maandagen is dat van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services