Het kloppend hart van Waterland
Live

Kostuums gezocht voor vrolijke opera De Spanjolen

Gepubliceerd: Donderdag 24 augustus 2023 15:39

Kostuums gezocht voor vrolijke opera De Spanjolen

Foto: Omroep PIM

Op 15 en 16 september wordt de opera De Spanjolen opgevoerd in de Grote Kerk in Monnickendam. De opera The Pirates of Penzance is als basis gebruikt om deze opera te herschrijven naar 1573 waar de Spanjaarden over ons land heersten.

Na de audities in april is er druk in gebouw Samuel geoefend onder leiding van regisseur John Lust. De opera gaat over woeste Spaanse huurlingen, schone dochters van de admiraal, angst en liefde, gevechten en gezoen. De admiraal en zelfs de Prins van Oranje komen er in voor. De muziek is live, verzorgd door een orkest en een koor. Eefje, een van de dochters van de admiraal (Maartje Bruning) heeft er al veel zin in. Ook de kaartverkoop is begonnen. Meer informatie hierover op de website: www.slagopdezuiderzee2023.nl.


Er zijn nog wel wat pakken nodig voor de spelers. Valeria Pachl, initiatiefneemster en organisator vraagt of je je pak van de Slag deze zomer wil uitlenen. Uiteraard krijg je hem schoon terug na 16 september. Stuur een mailtje via www.slagopdezuiderzee2023.nl als je je pak beschikbaar wil stellen.

Op 9 september tijdens SoundBites wordt er vast een scene gespeeld op de Middendam om zo een indruk van deze opera te geven. Meer informatie hierover volgt nog.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services