Het kloppend hart van Waterland
Live

Koninklijke onderscheiding voor Joost Philippona

Gepubliceerd: Vrijdag 28 juli 2023 22:48

Koninklijke onderscheiding voor Joost Philippona

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 24 juni, een feestelijke vrijwilligersdag bij voetbalclub SDOB in Broek Waterland. Bomvol terras en een speciale verrassing voor Joost Philippona.

Na 40 jaar actief te zijn geweest als coach van de jeugdteams wil Joost er nu grotendeels een punt achter zetten. Dit wilde de club niet ongemerkt voorbij laten gaan, juist ook omdat Joost op veel vlakken een heel speciale rol heeft gespeeld binnen de voetbalvereniging.

Joost heeft naast sportieve ontwikkeling altijd ingezet op onderlinge samenwerking en fatsoen bij de training. Hij heeft altijd open oog gehad voor de meer kwetsbare kinderen en heeft deze opvatting ook steeds aan de ouders geprobeerd mee te geven.

Hij was naast coaching zeer betrokken bij de organisatie van de club. De jubileumfeesten, het clubblad en als laatste schreef hij een jubileumboek over de club “Van knapenvereniging tot K.N.V.B-club".

Burgemeester Marian van der Weele verraste Joost met een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten op het gebied van sport. Joost Philippona is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Omroep PIM heeft de uitreiking van het lintje gefilmd en heeft na afloop nog een interessant gesprek met de heer J.J. Philippona.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services