Het kloppend hart van Waterland
Live

Koffieconcert in Zuiderwoude met Liederen uit Romantiek en Renaissance

Gepubliceerd: Woensdag 18 oktober 2017 13:15

Koffieconcert in Zuiderwoude met Liederen uit Romantiek en Renaissance

Foto: Kwartet La Notte

Op zondag 5 november organiseert de CatharinaStichting een koffieconcert met vocaal mannenkwartet La Notte.

La Notte ontleent zijn naam (‘de nacht’) aan het rijke romantische repertoire van negentiende-eeuwse componisten die zich vaak door de nacht lieten inspireren. Het ensemble zingt zeer afwisselend repertoire, van oude muziek tot lichtvoetige liederen uit de jaren twintig en dertig.

In 1989 besloot vier mannen die elkaar kenden uit het Amsterdamse muziekwereld een vocaal mannenkwartet op te richten. Ze hielden zich in het begin vooral bezig met het rijke romantische repertoire van de negentiende eeuw. Dichters als Goethe, Schiller en Mathison richtten zich graag op onderwerpen als het woud, de maan, de liefde, de nacht en het noodlot. Dat leverde het kwartet zijn naam op: ‘de nacht’, of liever, op z’n Italiaans, ‘La Notte’. Schubertliederen als Mondenschein, Die Nacht, Nachthelle, Die Nachtigall en Nachtmusik kregen vanzelfsprekend een plaatsje in de repertoirelijst van het kwartet.

Spoedig na de oprichting ging La Notte zich ook richten op muziek uit een andere favoriete periode uit de muziekgeschiedenis, de Renais­sance. Daarmee stuitten zij op liederen van Josquin des Prez, Monteverdi, Morales, Dowland en vele anderen renaissance-componisten. Ook een ander genre diende zich aan: de welluidende, lichtvoetige, romantische en soms ondeugende nummers uit de twintiger en dertiger jaren van de twintigste eeuw. Liederen zoals bijvoorbeeld uitgevoerd door groepen als de Comedian Harmonists uit Duitsland en de Revellers uit de Verenigde Staten.

Zangers van La Notte zijn David Cohen (countertenor), Jan Krimp (tenor), Paul Blommaert (tenor) en Willem Bouwman (bas).

Het ensemble was regelmatig te horen op het Festival Oude Muziek in Utrecht en op het Oude Muziekfestival in Hoorn.

Waar: Kerk van Zuiderwoude
Wanneer: Zondag 5 november 2017 | 11.30-12.30 | U kunt ook om 10.00 uur komen. La Notte werkt dan mee aan de kerkdienst die om 10.00 uur begint.
Entree: Vrije entree – collecte voor eigen bijdrage

Bron: CatharinaStichting Zuiderwoude

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services