Het kloppend hart van Waterland
Live

Koeien bij Henri Willig onder grote belangstelling weer dansend de wei in

Gepubliceerd: Maandag 17 april 2023 19:02

Koeien bij Henri Willig onder grote belangstelling weer dansend de wei in

Foto: Omroep PIM

Het wordt gelukkig weer lente. Het kwik stijgt en het blijft weer langer licht. En dus stonden ook de koeien bij Henri Willig te trappelen om weer naar buiten te gaan. PIM was erbij toen de koeien onder grote belangstelling weer dansend de wei ingingen.

De Jersey koeien staan in de wintermaanden in de biologische potstal. Niet omdat het te koud is, maar omdat er dan geen gras groeit. Als het voorjaar zich laat zien, en alles weer begint te groeien en bloeien, is het tijd  voor de koeien om naar buiten te gaan. Henri Willig in Katwoude riep mensen op om langs te komen om dit mooie moment, waarbij de koeien weer hun eerste sprongen in de wei zetten, te aanschouwen.


De dag begon met een kopje koffie of limonade met iets lekkers, en om 11 uur kon men genieten van de "koeiendans". Tijdens de Open Dag was er echter nog meer te beleven. Zo was er ook een speurtocht voor jong en oud en konden de aanwezigen meer ontdekken over de biologische bedrijfsvoering. De pasgeboren kalfjes bleven nog even binnen, maar men kon wel op kraamvisite. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services