Het kloppend hart van Waterland
Live

KNRM Reddingbootdag weer groot succes

Gepubliceerd: Maandag 03 juni 2024 20:56

KNRM Reddingbootdag weer groot succes

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 25 mei 2024 opende de KNRM door heel Nederland haar deuren voor haar donateurs, jonge redders en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij. Ook dit jaar was Station Marken van de partij en iedereen was tussen 10.00-16.00 uur van harte welkom.

De Reddingbootdag is bedoeld als bedankje voor de donateurs en ze laten zien wat de KNRM zoal allemaal doet. Het was een leuke dag voor jong en oud. 

Er werd een demonstratie 'man over boord' gegeven, er was een stand met verkoop van KNRM-artikelen, een springkussen voor de kinderen mocht natuurlijk niet ontbreken en er werd gebakken vis en Markertaart verkocht.

Een van de hoogtepunten was uiteraard de mogelijkheid om mee te varen op een van de reddingboten. De animo hiervoor was groot. Donateurs van de KNRM en de jonge redders konden meevaren op een van de reddingboten. Voor mensen die nog geen donateur zijn was er uiteraard de mogelijkheid om dat ter plaatse te worden en daardoor was er ook voor hen een plek op de reddingboot. 

Er waren geen speciale regels voor kinderen. De bemanning van de reddingboten voorzagen jong en oud van een zwemvest en hielden iedereen veilig. 

We spraken o.a. met opstapper Stijn, plaatsvervangend schipper Camilo met een demonstratie reddingpak aantrekken en de plaatselijke commissie bestaande uit Brenda, Sanja en Michiel.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services