Het kloppend hart van Waterland
Live

KNRM Marken ontvangt € 2.616 van Jachthaven Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 06 mei 2023 20:38

KNRM Marken ontvangt € 2.616 van Jachthaven Waterland

Foto: Pieter Pereboom

Op de eerste zaterdag in de maand mei wordt er traditioneel een nautische markt georganiseerd op het terrein van Jachthaven Waterland in Monnickendam, georganiseerd door Jan Zetzema.

 Tijdens deze nautische markt worden onder andere allerlei tweedehands bootspullen verkocht en de opbrengst van deze markt wordt al een aantal jaren geschonken aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en ook dit jaar werd een bedrag gedoneerd. Na afloop van de markt kon Jan Zetzema een ‘cheque’ van € 2.616 overhandigen aan penningmeester Jaap Schipper.


Scheepsattribuut als cheque
De 'cheque' betreft veelal een scheepsattribuut. De laatste jaren was er onder andere een reddingsvest (2017), Decca navigatie apparatuur (2018), een scepter (2019) en vorig jaar een stootwil. In 2020 en 2021 was er geen nautische markt door corona. Dit jaar was het bedrag op de zeilen van mini zeiljacht geschreven.

Redders op Zee
De 'Redders op Zee' uit Marken waren zeer verguld met dit geweldige bedrag en voeren later met een grote glimlach terug naar het station aan de Havenbuurt op Marken.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services