Het kloppend hart van Waterland
Live

Klipperbrik Morgenster doet haven van Marken aan

Gepubliceerd: Zondag 25 augustus 2019 10:25

Klipperbrik Morgenster doet haven van Marken aan

Klipperbrik ‘Morgenster’ is vrijdagmiddag gearriveerd op Marken. Onder begeleiding van de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van station Marken, werd het zeilschip veilig de haven ingeloodst. Aan boord waren 34 Russische opvarenden en Tess Zondervan uit Marken. Zij heeft de afgelopen vier jaar gewerkt op de klipperbrik.

De Protestantse Gemeente van Marken, heeft de volledige bemanning uitgenodigd voor een bezoek in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt op Marken. Tijdens dit bezoek heeft Sebastiaan van der Pluijm de muzikale omlijsting verzorgd, door op het kerkorgel te spelen. Vervolgens werd er in gebouw ‘Hoog’ koffie/thee aangeboden aan de gasten van de ‘Morgenster’.

Na het bezoek aan de Grote Kerk was er tijd ingeruimd voor ‘Open Schip’. Een ieder had de mogelijkheid om het schip bekijken tussen 16.30 en 18.30 uur.

Meer informatie over de 'Morgenster' vindt u op: www.zeilbrik.org

Klipperbrik ‘Morgenster’ heeft zaterdagmorgen, rond de klok van tien, onder grote publiek belangstelling, de haven van Marken weer verlaten. Wederom onder begeleiding van de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van station Marken.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services