Het kloppend hart van Waterland
Live

Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2023

Gepubliceerd: Zondag 20 augustus 2023 19:43

Klaas Peereboom is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker Open Jeu de Boules 2023. In de finale won hij met 2-1 van Jan Commandeur. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen. Totaal heeft Peereboom deze wisselbeker reeds acht keer gewonnen.

De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren tweeëntwintig deelnemers, welke verdeeld waren in twee poules van vijf en twee poules van zes. De beste vier van de vier poules gingen door naar de achtste finale. Vervolgens volgde kwartfinale, halve finale en uiteindelijk de finale.

Halve finale
In de halve finale won Jan Commandeur van Pieter de Wit (14-3) en Klaas Peereboom van Pieter Schipper (15-7).

Finale
De finale won Klaas Peereboom met 2-1 (‘best of three’, 8-14, 14-10 en 14-6) van Jan Commandeur. Een mooie finale tussen twee deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Bepaalde situaties werden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken.

Het was zondag uitstekend 'Jeu de Boules weer', zodat de wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking werd de grote wisselbeker door organisator Jan Commandeur uitgereikt aan de winnaar. Deze middag moest één keer de ‘Fanny worden gekust’. Deze deelnemer verloor met 13-0.

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het negentiende jaar georganiseerd en alle deelnemers konden wederom terug kijken op een mooie middag.