Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderopvang Waterland ook geschokt door gebeurtenissen in Oss

Vrijdag 21 september 2018 15:09

Kinderopvang Waterland ook geschokt door gebeurtenissen in Oss

Foto: Omroep PIM

Ook bij Stichting Kinderopvang Waterland is geschokt gereageerd op de gebeurtenissen in Oss. Ilse Raasing, directeur van Stichting Kinderopvang Waterland, reageerde voor de camera van PIM op de gebeurtenissen.

Terwijl donderdag 20 september 2018 voor de kinderopvang eigenlijk in het teken had moeten staan van de jaarlijkse Dag van de Pedagogisch Medewerker, waarbij pedagogisch medewerkers even in het zonnetje worden gezet, werd de dag overschaduwd door het verschrikkelijke nieuws uit Oss waarbij vier kinderen omkomen in een elektrische bolderkar van een kinderopvangorganisatie bij een treinaanrijding. Een vijfde kind en een volwassen begeleider, die de bolderkar bestuurde, liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ilse Raasing, directeur van Stichting Kinderopvang Waterland, was bij de raadsvergadering van de gemeente Waterland aanwezig omdat een van de onderwerpen de bredeschool in Broek in Waterland was. Desgevraagd reageerde ze ook op de gebeurtenissen in Oss. Ilse Raasing: "Het is erg bizar. Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker, dat is een dag die in het leven is geroepen juist om pedagogisch medewerkers heel erg te belonen voor het werk dat ze doen met zo veel liefde en met zoveel overgave. Wij geven onze medewerkers dan een presentje en er komen bloemen binnen, en het contrast is dan zo groot met hetgeen er gebeurd is dat je bijna niet meer dankbaar durft te zijn. Maar goed, dat ben ik wel, want ik zie hoe waardevol het werk is dat zij doen, maar ja dit is gewoon een diep-, diep-, diepzwarte dag."

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services