Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderen genieten van Voorleesontbijt bij Stichting Kinderopvang Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 27 januari 2017 09:14

Stichting Kinderopvang Waterland deed ook dit jaar, net als vele andere instellingen in Waterland, weer mee met het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar kwamen Judith de Jong en Toine Vlugt voorlezen.

Het Nationale Voorleesontbijt 2017 vond plaats op woensdag 25 januari. Die dag lazen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land gingen de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

De SKW heeft al veel bekende en minder bekende Nederlanders als voorleesgast mogen ontvangen. Jan Smit, Nick en Simon, Wouter Bos, Karin Bloemen, en zelfs Ienieminie is bij de SKW komen voorlezen.

Ilse Raasing, directeur van de SKW: "De SKW heeft (voor)lezen hoog in het vaandel, niet alleen omdat het belangrijk is voor de taalontwikkeling, maar hoe fijn is het om knus, samen op de bank, tegen elkaar aan, te luisteren en te kijken naar een mooi of leuk boek? De SKW doet trouwens al mee met het voorleesontbijt vanaf 2003, toen deze landelijke activiteit voor het eerst werd georganiseerd."

Dit jaar kwamen er twee bekende Waterlanders. Judith de Jong, zij is dierenarts in Broek in Waterland en was genomineerd voor de ondernemer van het jaar 2016. En Toine Vlugt uit Monnickendam, hij is Bevelvoerder/duiker – medewerker vakbekwaamheid&informatiemanager CoPI bij de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland. Maar voor de kinderen van het kinderdagverblijf is Toine natuurlijk ‘gewoon’ brandweerman! Toine is niet onbekend bij het kinderdagverblijf. Hij kwam er al toen hij nét geboren was.

Voorafgaand aan het Voorleesontbijt gaan de SKW kinderen eerst ontbijten, in pyjama natuurlijk, met hun ouders. Daarna gingen de gasten voorlezen in een gezellige, ‘snoezelige’ ruimte met kussens en kleine lampjes. Natuurlijk kwamen Judith en Toine in hun bedrijfskleding. Toine kwam voorlezen op het kinderdagverblijf in Monnickendam en Judith in Broek in Waterland.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services