Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderdagverblijf 'De Beertjes' op Marken officieel geopend

Gepubliceerd: Zaterdag 11 februari 2023 17:18

Kinderdagverblijf 'De Beertjes' op Marken officieel geopend

Foto: Pieter Pereboom

Kinderdagverblijf 'De Beertjes' gevestigd in basisschool De Rietlanden aan de Buurterstraat op Marken is vrijdag 10 februari 2023 officieel geopend door Merijn van Zurk, directie ‘Sportify Kids’ en Nicolette Schipper, directrice basisschool ‘De Rietlanden’.

Aansluitend konden belangstellende vanaf 16.00 uur tot 18:00 uur een kijkje nemen op het kinderdagverblijf, onder het genot van een hapje en een alcoholvrij drankje om deze mijlpaal te vieren. 


Na intensief overleg met plaatselijke basisschool De Rietlanden en de Stichting Eilandraad Marken was donderdag 1 december 2022 het moment daar om de deuren te openen van het eerste kinderdagverblijf op Marken. Kinderdagverblijf 'De Beertjes' biedt dagelijks opvang aan maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar in een huiselijke sfeer. Een ervaren en professioneel team van pedagogisch medewerkers vangen de kinderen op tussen 07.00 tot 18:30 uur onder de vlag van Sportify Kids. 

Sportify Kids is geen onbekende speler op Marken. Sinds september 2021 verzorgt deze organisatie vijf dagen per week de voorschoolse en buitenschoolse opvang op Marken binnen het schoolgebouw van De Rietlanden. Vanuit een gedeelde visie is Sportify Kids ook een samenwerking aangegaan met de Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland (CPOW), waar ook De Rietlanden onder valt. Peuteropvang ‘De Kladdegatjes’ is sinds 1 maart 2022 ook onderdeel van Sportify Kids. 

Binnen het schoolgebouw op Marken is nu een complete voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij komen om te leren, spelen en te ontwikkelen. Dit aanbod bestaat uit peuteropvang, voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en basisschool.
Hiermee is ook een van de belangrijkste aspecten van de leefbaarheid op Marken gegarandeerd. Een doel waar de Eilandraad en Nicolette Schipper zich al jaren hard voor maken. “Wat zijn we ongelofelijk trots dat we dit gezamenlijk hebben kunnen bereiken”, aldus Nicolette Schipper.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services